Mielipiteet

Lukijan mielipide: Politiikan uskomatonta härskiyttä!

Vladimir Putin naamioi Ukrainaan hyökkäämisen sotilaalliseksi operaatioksi säilyttääkseen kannatuksensa venäläisten silmissä.

USA:n hallitsemaa sotilasliitto Natoa nimitellään puolustusliitoksi, koska sen tehtäviin ei kuulu sotilaalliset hyökkäykset. Siksi toteutetut raa`at sotatoimet (Vietnamissa, Libyassa, Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa, jne.) on nimetty amerikkalaisten tekemiksi, vaikka niissä on käytetty samaista Nato-arsenaalia.

Ulkopolitiikan taustavaikuttaja diplomaatti Jaakko Iloniemi uutuuskirjassaan väheksyy saamaansa Etyk-sankarin viittaa, mutta entisenä Sdp:n politrukkina ei suo sitä presidentti Urho Kekkosellekaan . Iloniemi arvioi Suomen Natoon liittymismahdollisuuden aiemmin olleen vain Martti Ahtisaaren presidenttikaudella, mutta hakemuksen olisi torpannut tuolloinen eduskuntamme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alfa tv:n debatti ohjelmassa äskettäin Timo Soinin haastateltavan oli Ben Zyskowicz . Eduskunnassa kokoomuksen äänitorvena toimiva Zyskowicz oli haastattelussa haltioissaan Nato-hakemuksen käynnistymisestä. Hän ylisti Suomen nykyistä punavihreää hallitusta maasta taivaaseen, koska mikään muu hallituskoalitio ei olisi saanut Nato-hakemukselle riittävää enemmistöä eduskunnassa.

Ohjelman loppuosalla Zyskowicz pyörsi aiemmin kerrotun poliittisen uransa päättyvän tähän eduskuntakauteen. Nato-jäsenyyden voimaannuttamana Zyskowicz on todennäköisesti mukana tulevilla ehdokaslistoilla, ja tiedä vaikka hänen poliittinen värinsä olisi punastumaan päin?

Aulis Korhonen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä