Mielipiteet

Lukijan mielipide: Presidenttikisan mustat hevoset?

Annamari Sipilä pohtii kolumnissaan (HS 23.6.), miksi nainen ei voi olla musta hevonen.

Politiikan ulkopuolelta tulevassa "mustassa tammassa" ei ole samaa messiaanista vetovoimaa kuin vastaavassa "mustassa orhissa". Musta ori koetaan uutena jännittävänä mahdollisuutena, mutta musta tamma kaksinkertaisena riskinä.

Presidentinvaalin lähestyessä media kerää gallupeillaan jatkuvasti mahdollisia kansan suosikkeja ehdokaspörssiin mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleensä kärkisijoilla keikkuu politiikan ja talouspuolen rattailla vaikutusvaltaisiin tehtäviin kohonneita henkilöitä. Top kympin jälkiosalla esiintyy myös monia julkipoliitikkoja, kuten Jussi Halla-aho, Matti Vanhanen, Jan Vapaavuori, Alexander Stubb jne., joista moni on jo kieltäytynyt tai muuten mokannut ehdokkuutensa.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola on ampaissut medianäkyvyyteen Putinin Ukrainaan kohdistamien tuhohyökkäysten aukiselostajana.

Aaltola ratsastaa kekseliäästi areenalle lähes päivittäisillä sotatilanteen arvioinneillaan päihittäen jopa kenraalitasoisia sotilashenkilöitä. Aaltolaa kiehtoo mahdollinen presidenttikisaan lähteminen ja odottanee isäksi tulemisensa rinnalle kansansuosion kohenemista kohdallaan.

Mutta mistä kisaan löytyy se "musta tamma", joka ajaa taloudellisilla ja poliittisilla rintamilla ansioituneiden "orhien" ohitse? Kasvattaako hän maineensa nahkatakissa bilettäen, pride-marssien sekä boomereita pilkaten?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vai löytyykö hän yritysmaailman puolelta hyväpalkkaisiin johtotehtäviin kohonneista naisista, joka vetoaa tunnetasolla järkisyytkin unohtaneeseen äänestäjään?

Aulis Korhonen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä