Mielipiteet

Lukijan mielipide: Tunninjunan sijaan tykistön ammuksia

Tunninjunan rakentaminen lienee Suomelle omituisempia hankkeita, kun pohtii kansallista turvallisuutta.

Junahanke hassaisi rahaa jopa 3 miljardia euroa. Kärjistäen muutama risteilyohjus räjähdyksineen tekisi koko hankkeen hetkessä menetetyksi.

Junahankkeeseen varatut varat voitaisiin sen sijaan käyttää tykistöammustehtaiden rakentamiseen. Kuten joka päivä luemme lehdistöstä, Eurooppa huutaa tykistöammuspulaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt olisi mahdollisuus uuteen Nokia-ilmiöön. Suomi voisi olla huomattava tykistöammusten tuottaja ja erityisesti saada valtavaa vientituloa.

Keski-Euroopan valtiot näyttävät juuttuneen päättämättömyyden tilaan tykistöammusten tuottamisesta, joten ne ovat pakotettuja ostamaan ammukset toisista maista.

Keski-Euroopassa kriisitietoisuus ei ole oikein selvinnyt päättäjille eikä kansalaisille. Suomella on pitkä kokemus itänaapurista ja koen, että meidän päättäjät pystyvät erinomaisiin ratkaisuihin.

Nyt on se hetki tehdä päätös. Niin tuleva presidentti kuin eduskunta voivat luoda Suomeen huomattavan vientitulosektorin tykistönammuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuo 3 miljardia, jotka on laskettu käytettävän tunninjunaan täytyy kohdentaa useiden hajautettujen tykistönammustehtaiden rakentamiseen. Esimerkiksi tehtaita kaavaillun tunninjunan reitille ja hajautetusti muuttotappioalueille.

Tähän saataisiin varmasti EU-rahoitusta. Toivon, että tuleva presidentti alkaa ajamaan tehokkaasti asiaa.

Heikki Kärkkäinen

Filosofian maisteri

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä