Mielipiteet

Lukijan mielipide: Varhaiskasvattajien, luokanopettajien, erityisopettajien yliopistokoulutusta tarvitaan pikimmiten Kainuuseen

Emme saa luovuttaa, meidän on jatkettava ponnistelua yliopistotasoisen varhaiskasvattajien, luokanopettajien sekä erityisopettajien koulutuksen saamiseksi Kainuuseen!

Kuulimme valtionvarainministeri Annika Saarikolta (kesk.) Kajaanissa vieraillessaan, että nyt olisi rahat ministeriössä ja ministeri Petri Honkonen kaipaa enää Oulun yliopiston tahtotilaa asian saattamiseksi käytäntöön, sillä siellä on ratkaisun avaimet päättää koulutuspaikoistaan.

Nyt tiukasti katseet ja neuvottelut Oulun suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaihtoehtoisesti voisimmeko aloittaa neuvottelut Itä-Suomen/Lapin yliopiston kanssa, jos neuvottelut Oulun yliopiston kanssa eivät tuota tulosta.

Varhaiskasvatus, luokanopetus ja erityisopetus on pätevän henkilöstön saatavuuden suhteen ollut ongelmissa jo pidemmän aikaa. Opettajakoulutuksen lakkauttamisesta 2013 lähtien vuosi vuodelta vaikeutuen. Kainuuseen on saatava kyseisten alojen koulutusta pikimmiten.

Oppimisen tulokset ovat tutkimusten mukaan laskeneet Suomessa. Meillä ei ole myöskään varaa eriarvoistaa alueita opetuksen tason suhteen.

Vuosikymmenien ajan Kainuun elinvoima on hiipunut kasvukeskuksiin muuttaneiden, usein korkeasti koulutettujen nuorten aikuisten vanavedessä. Koulutusmahdollisuuksien paraneminen vastaavasti virkistäisi seudun elinvoimaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ratkaisevaa eri alueiden elinvoiman kannalta on se, mihin nuoret ihmiset ajattelevat voivansa perustaa mielekkään tulevaisuuden itselleen ja mahdolliselle perheelleen.

Tuija Pöllänen

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä