Koti-Kajaani

Meidän meiningit: Kajaani sai sotien perinnetyön jatkajan

Kajaanissa perustettiin 12. lokakuuta perinnetoimikunta, joka on yksi vuoden 2023 alussa perustettavan Sotien 1939-45 Kainuun Perinneyhdistyksen perusyksiköistä.

Veteraanien ja lottien perinnetyö on saamassa koko Kainuussa uuden toimintaväylän.

Kajaanin perinnetoimikunnan perustamisasiakirjan allekirjoittivat Kainuun Sotaorpojen, Kajaanin Sotaveteraanien, Rintamaveteraanien Kainuun piirin, Sotainvalidien Veljesliiton Kainuun piirin, Kainuun Sotilaspoikien, Kajaanin kaupungin, Kainuun Rauhanturvaajien sekä Kajaanin ja Otanmäen Reserviläisyhdistysten edustajat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Juuri perustettuun toimikuntaan kutsutaan Kajaanista kaikkien veteraani- ja lottaperinteen vaalimisen kannalta keskeisten tahojen edustajat", muistuttaa perustamistilaisuuden vetäjänä toiminut Reijo Inget .

Maakunnallinen Sotien 1939-1945 Kainuun Perinneyhdistys muodostetaan valtakunnallisen sopimuksen mukaisesti Kainuun Sotaveteraanipiiristä muuttamalla sen säännöt uuteen muotoon. Sen mukaisesti yhdistys vaalii sotasukupolvien perinteitä ja arvoja Tammenlehvän Perinneliiton periaatteiden mukaisesti ja toimii alueellisen perinnetyön koordinoijana ja toteuttajana.

Lisäksi se edistää ja valvoo veteraanien, lottien, veteraanien puolisoiden ja leskien yhteiskunnallista etua, toimii heidän toimeentuloturvansa ja asumisolojensa parantamiseksi sekä kotipalvelujen ja kuntoutuksen edistämiseksi. Perustettava Kainuun perinneyhdistys toimii Kajaanin, Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen kunnissa.

Martti Huusko

Sotien 1939-45 Kajaanin perinnetoimikunnan perustamisasiakirjan allekirjoittivat Heikki Tuura, Voitto Leinonen, Asko Tolonen, Veikko Rusanen, Seppo Tuhkanen, Raakel Juntunen, Juhani Hautala, Jouko Haataja, Veli Jääskeläinen ja Martti Rintala. Reijo Inget (toinen oik.) toimi tilaisuuden vetäjänä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä