Kulttuuri

''Meillä on kova palo laulamiseen'' – poikkeusajasta huolimatta Kajaanin Mieslaulajat pystyi tekemään äideille onnitteluvideon, jota ryydittävät omien äitien kuvat

Kajaanin Mieslaulajat ei ole voinut pitää kokoontumisrajoitusten takia yli vuoteen perinteisiä kuoroharjoituksia Kaukametsässä. Siitä huolimatta sen valmistautuminen vuoden 2023 juhlavuoteen on edennyt. Kuoro täyttää tuolloin 100 vuotta.

Äitienpäivän kunniaksi se on tehnyt videon yhdestä juhlakonsertissa esitettävästä laulusta, Kassu Halosen säveltämästä ja Vexi Salmen sanoittamasta Maailma on kaunis -kappaleesta.

– Meillä on kova palo laulamiseen. Olemme harjoitelleet etänä ja välillä kokoontuneet pienissä ryhmissä yksityiskodeissa, laulaneet ja maistelleet isännän leipomia korvapuusteja, kertoo kuorolainen Vesa Valtanen .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on myös tehnyt äitienpäivävideon, joka syntytarina on korona-ajan vuoksi epätavallinen.

Tenorit ja bassot harjoittelivat omia osuuksiaan etäyhteyksin. Helmikuun lopulla laulajat astelivat tarkasti suunnitellun aikataulun mukaisesti Kouta-saliin ja esittivät vuorollaan osuutensa laulunjohtaja Ari Tammisen johdolla.

Kuorossa on 40 laulajaa, joista äänitykseen osallistui parikymmentä. Sovitus on neliääninen, eli ryhmät olivat pienet. Niin ikään kuoroon kuuluva Tapani Hyvönen käsitteli erikseen tallennetut osuudet yhdeksi ja samaksi esitykseksi.

Videolla on kuvia kuorolaisista ja heidän äideistään. Kuvakaappaus Youtubesta Kajaanin Mieskuoron videolta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajatus äitienpäivävideosta on Valtasen, joka vastasi kuvamateriaalista. Videolla ei näy kuoroa. Kuvaidea on henkilökohtaisempi: Valtanen keräsi yhdentoista kuorolaisen nuoruus- tai lapsuuskuvat sekä valokuvat näiden äideistä.

Kajaanin Mieslaulajien äitienpäivävideo:

https://www.youtube.com/watch?v=X4Ru6eCkLVM
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä