Mielipiteet

Mielipide: Tilanne Suomessa hankaloituu monin tavoin

Tilanne Suomessa alkaa luisua aika hankalaksi, energian hinnat hipovat jo niin sanotusti pilviä.

Tulee mieleen, mitenkähän rahat riitävät sähkolaskuihin ja polttoaineitten ostoon, jos asustelee kymmenien kilometrien päässä ruokakaupoista. Sähkölämmitteinen talo riipoo sähköä talvisaikaan hirmuisia summia.

Täällä Kainuussa ainakaan en tiedä eläkkeitten olevan ökyluokkaa. Sellaiset henkilöt, jotka kykenevät vielä hommaamaan polttopuuta metsästä, saavat helpotusta jonkun verran. Entäpä ne, jotka eivät kykene tekemään tällaisia savotoita? Voi tulla kylmä talvi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ministerit toitottavat illasta toiseen televisiossa, että on laskettu polttoaineen hintaa 0,12 senttiä, mutta eivät mainitse sitä, että se nousi noin 0,70 senttiä. Eipä paljon mieltä ylennä.

Nyt on suunnitteilla valtion metsien suojelua ja yksityiseltä suojellaan, mitä valtion byrokraatit katsovat aiheelliseksi. Ilman korvaustako? Paljonkohan tulee työttömiä niin tehtaissa kuin korjuu- ja kuljetuspuolella?

Hyvinvointialueet lähtenevät ensi vuoden alusta toimimaan. Muutaman vuoden kai tämä Kainuun alue voi olla pystyssä, sitten se yhdistetään Ouluun. Hallitus on tällä hetkellä täysin ajopuu – ajelehtimassa kai vaalikauden loppuun saakka. Johtajuus puuttuu, mutta onhan siellä hutisaloja niin hallituksessa kun oppositiossakin.

Kari Moilanen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä