Paikallisuutiset

Nykyinen rokotustahti Kainuussa jatkunee lähiviikot – sote on kohdannut yhä enemmän asiatonta käytöstä: ''Kiukuttelu ei auta''

Maaliskuussa ei Kainuussa ole luvassa muutoksia nykyiseen rokotustahtiin, Kainuun sote tiedotti perjantaina aamupäivällä.

Sote odottaa Kainuun saavan 1 000–2 000 rokoteannosta lähes joka viikko, mutta tahtiin liittyy yhä epävarmuutta.

Nyt rokotuksiin voivat varata ajan vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneet. Erityisistä riskiryhmistä vuorossa ovat vuoden 1951 jälkeen syntyneet elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat sekä aktiivihoidossa olevat syöpäpotilaat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusia ajanvarauksia avataan rokotetoimitusten mukaan ikäryhmittäin.

Sote vertaa viikkotahtia seuraavaksi vuorossa olevien 79-vuotiaiden ryhmään. Kainuussa heitä on vajaa tuhat, ja yhdessä sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien kanssa määrä vastaa rokotteiden viikkotoimitusta.

Tammikuun lopulla rokotettujen tehosterokotukset alkavat muutaman viikon päästä, joten soten mukaan uusien rokotettavien määrä pienenee sen takia hetkellisesti.

"Asiaton käytös ja mielipaha ovat selvästi lisääntyneet"

Kainuun sote on viime päivinä rauhoitellut kainuulaisia, jotka kiirehtivät koronarokotuksiaan. Myös muita kyselyjä koronarokotuksista on tullut niin paljon, että ainakin alkuviikosta soten palvelunumeroissa oli pahoja ruuhkia. Soten mukaan yli puolet ajanvaraukseen tulevista puheluista koskevat muita asioita kuin ajanvarausta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perjantaisessa tiedotteessaan Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari taltuttaa soten kohtaamaa asiatonta käytöstä.

– Toivon, että kainuulaiset ymmärtävät, että noudatamme säädettyä rokotusjärjestystä, josta ei voida poiketa. Ikävä kyllä olemme huomanneet, että asiaton käytös ja mielipaha ovat selvästi lisääntyneet yhteydenotoissa. Kiukuttelu tai haistattelu ei nopeuta tai auta millään tavoin. Ystävällisesti muistutamme myös, että oma vuoro varmasti tulee kaikille – sen vuoksi ei erikseen tarvita yhteydenottoa.

Nopeimmin aika verkkopalvelusta

Kainuun sote suosittelee käyttämään asioinnissa nettiajanvarausta sekä muita digipalvelukanavia.

Ikäryhmittäisiin rokotuksiin voi nopeimmin varata ajan verkon Omasote-palvelusta (omasote.kainuu.fi ). Aika on varattava itse, eli mahdollisuutta asioida toisen puolesta ei ole. Myös puhelinajanvaraus numeroon 044 709 3788 on mahdollista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 1951 jälkeen syntyneiden elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaiden sekä aktiivihoidossa olevien syöpäpotilaiden ajanvaraus tehdään puhelimitse.

Sote koonnut lisätietoa verkkosivulleen . Siellä on muun muassa tietoa rokotusjärjestelyistä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Sote muistuttaa, etteim koronarokotusten ajanvarausnumeroissa ole neuvontapalvelua.

Erityisissä tarpeissa koronaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse korona@kainuu.fi

Vasta-aineiden signaaleja tutkitaan sekä rokotetuilta että rokottamattomilta koronan sairastaneilta potilailta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä