Kotimaa

Ohisalo kertoo todennäköisesti aikeistaan vihreiden johdossa, useat eduskuntaryhmät järjestäytyvät

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo pitää tänään tiedotustilaisuuden. Todennäköisesti hän kertoo eduskunnan valtiosalissa järjestettävässä tiedotustilaisuudessa jatkoaikeistaan vihreiden puheenjohtajana.

Ohisalo on aiemmin sanonut kertovansa aikeistaan pääsiäisen jälkeen.

Vihreät koki kevään eduskuntavaaleissa vaalitappion. Puolue sai vain seitsemän prosenttia äänistä, mikä on puolueen heikoin tulos sitten vuoden 1995 vaalien. Kansanedustajia on vastedes 13, mikä on seitsemän aiempaa vähemmän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

STT:n vaalien jälkeen tekemällä soittokierroksella vihreiden piirien puheenjohtajat antoivat Ohisalolle harkintarauhan oman jatkonsa suhteen. Osa piirien puheenjohtajista kuitenkin uskoi tai jopa vaati puheenjohtajan vaihtamista.

Hämeen piiriä johtava Anssi Lepistö katsoi soittokierroksella, että vihreiden pitäisi vaihtaa puheenjohtajaa. Hän perustelee kantaansa eduskuntavaalitappiolla, mutta myös edellisten alue- ja kuntavaalien tuloksilla.

Myös Vaasan piiriä johtava Lotta Alhonnoro ja Lapin piirijohtaja Jaakko Lukkarila pitävät uutta keulakasvoa harkitsemisen arvoisena.

Eduskunnassa tänään myös kokoomuksen, keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton ryhmät järjestäytyvät. Ryhmille valitaan tällöin puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osassa eduskuntaryhmistä puheenjohtajat saattavat kuitenkin mennä vaihtoon jo melko pian valinnan jälkeen, jos joku ryhmän puheenjohtajista saa tulevasta hallituksesta ministerin salkun.

Osa eduskuntaryhmistä valitsi ryhmien johtajat jo viime viikolla.

Lisäksi kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä