Paikallisuutiset

Rokotusvuoro avautuu uusille ryhmille – Omaishoitajat ja korkean riskin potilaat vuorossa seuraavana

Tänään maanantaina koronarokotusten ajanvaraus avautuu vuonna 1952 tai sen jälkeen syntyneille omaishoidettavan kanssa samassa taloudessa asuville omaishoitajille.

Uutena ajanvarausvuorossa ovat myös 16 – 69 -vuotiaat seuraaviin potilasryhmiin kuuluvat: vaikea puolustusjärjestelmän häiriö ja vaikea krooninen munuaissairaus.

– Ilmoitamme viikoittain rokotusten ajanvarauksien avaamisesta. Jos listassa ei ole mainittu omaa ryhmää, rokotusvuoroa ei vielä ole, eikä sitä ole tarpeen sitä erikseen tiedustella. Esimerkiksi Kainuussa on 5500 diabetesta sairastavaa, joten nykytoimitusten perusteella menee vielä aikaa ennen kuin pääsemme heitä rokottamaan, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edelleen ajan voivat varata vuonna 1941 tai sitä ennen syntyneet. Lisäksi rokotusvuorossa ovat vuonna 1952 tai sen jälkeen syntyneet elinsiirto- ja kantasolu- ja syöpähoitoa saavat potilaat.

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Yli 70-vuotiaiden kohdalla se on myös rokotusjärjestyksen määräävä tekijä. Alle 70-vuotiaista riskiryhmiin kuuluvat eräitä taustasairauksia sairastavat. Rokotteiden saatavuudesta johtuen ajanvarauksia annetaan edelleen rajoitetusti.

Rokotuksen jälkeen on edelleen huolehdittava turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta ja kasvomaskin käytöstä sekä muista koronaviruksen torjuntaohjeiden noudattamisesta.

Näin siksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisesti muistutetaan, että riskiryhmien suojaamiseksi hoivalaitos- tai muissa vierailuissa maskia tulee käyttää koko vierailun ajan.

Lisätietoja on koottu rokotusinfosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset . Tarvittaessa lisäkysymykset sähköpostitse korona@kainuu.fi

Verkkoajanvaraus on mahdollista ensin vuonna 1941 tai sitä aiemmin syntyneille sekä tietyille vuoden 1951 jälkeen syntyneille potilasryhmille.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä