Ulkomaat

Taistelut Ukrainassa jatkuvat – Ukrainan asevoimat: Venäjä pudottanut laskuvarjojoukkoja toiseksi suurimpaan Harkovaan

Valko-Venäjä on aikeissa tuoda Ukrainan vastaiselle rajalla lisää joukkoja.

Kiova/Helsinki

Taistelut ovat yöllä jatkuneet Ukrainassa. Uutistoimisto AFP kertoo, että Ukrainan asevoimien mukaan Venäjä on pudottanut laskuvarjojoukkoja Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan. Venäläis- ja ukrainalaisjoukkojen välillä on käynnissä taisteluita.

Ukrainan asevoimat kertoo Telegram-viestisovelluksessa, että Venäjän joukot olisivat hyökänneet paikalliseen sairaalaan Harkovassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harkovan keskusaukio oli eilen tiistaina Venäjän armeijan raskaan tulituksen kohteena.

Britannian yleisradioyhtiö BBC raportoi, että Venäjän joukkojen kerrotaan saaneen haltuunsa Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Hersonin kaupungin. Paikallinen valtuustonjäsen kertoi BBC:lle, että 200 ihmistä on kuollut. Hänen mukaansa monet uhreista ovat siviilejä.

Ukrainan kerrotaan neuvottelevan humanitaaristen käytävien järjestämisestä, jotta pahoin kärsineille alueilla saataisiin lääkkeitä ja ruokaa Kyiv Independent -media raportoi Twitterissä.

Muun muassa BBC uutisoi Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan kertoneen, että Valko-Venäjä aikoo kaksinkertaistaa joukkojensa määrän Ukrainan vastaisella rajallaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ukrainan parlamentin mukaan valkovenäläiset joukot ovat jo tunkeutuneet Ukrainan alueella maan pohjoisosassa Tshernihivin alueella. Asiasta liikkui aiemmin hajanaisia huhuja.

Mediat: Puolalaiset nationalistit yrittävät hyökätä Ukrainasta pakenevien, Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevien opiskelijoiden kimppuun

YK arvioi aiemmin, että tulevien kuukausien aikana yli neljä miljoonaa ukrainalaista pakolaista saattaa tarvita apua naapurimaissa ja 12 miljoonaa ihmistä Ukrainan sisällä. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi tiistaina, että Ukrainasta on paennut lähes 680 000 ihmistä naapurimaihin.

Brittilehti Guardian kertoo, että Puolassa joukko nationalisteja häiritsi tiistai-iltana Ukrainasta pakenevia, Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olevia opiskelijoita. Heidän kerrotaan yrittäneen hyökätä opiskelijoiden kimppuun.

Miehet olivat illalla kokoontuneet lähelle Kaakkois-Puolassa sijaitsevan Przemyslin rautatieasemaa. Puolalaistoimittajat raportoivat Guardianin mukaan uutistoimisto Okolle, että miehet huusivat maahanmuuttajavastaisia iskulauseita. Heidän kerrotaan ahdistelleen opiskelijoita. Puolan poliisi hajotti joukon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo aiemmin on raportoitu, että Ukrainasta pakenevia afrikkalaisia on esimerkiksi estetty ylittämästä Puolan rajaa.

Biden: Vapaus voittaa tyrannian

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aloitti ensimmäisen kansakunnan tila -puheensa puhumalla pitkään Ukrainan tilanteesta kohdentaen viestinsä niin kotiyleisölle kuin ulkomaillekin. Puheessa oli myös viesti Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Bidenin mukaan vapaus tulee aina voittamaan tyrannian ja Putin tulee maksamaan sodasta korkean hinnan.

Ukrainan sodan lisäksi Bidenin puhe käsitteli Yhdysvaltain taloustilannetta. Presidentti esitteli keinojaan muun muassa polttoaineen ja lääkkeiden hinnan madaltamiseen.

Puhe alkoi Suomen aikaa aamuneljän aikoihin. Valkoinen talo julkaisi otteita Bidenin puheesta jo aiemmin tiistaina. Republikaanien vastauksen Bidenin puheelle pitää Iowan kuvernööri Kim Reynolds, joka on vastustanut voimakkaasti koronavirusrajoituksia.

Työntekijät korjaavat vaurioitunutta kaasuputkea Harkovassa.
Tuhoutunut ostoskeskus Harkovassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä