Paikallisuutiset

Tartuntamäärät kasvussa kaikissa Kainuun kunnissa – Kuhmossa laajoja tartuntaryppäitä

Koronapandemia ei osoita hiipumisen merkkejä Kainuussa. Kainuun sote kertoo, että keskiviikkona ja torstaina todettiin yhteensä 305 koronatartuntaa.

Soten mukaan tartuntamäärät ovat edelleen kasvaneet edellisviikosta. Tartuntoja on myös eri puolilla Kainuuta. Esimerkiksi Kuhmossa on ollut laajoja tartuntaryppäitä kouluissa, mutta tulevan lomaviikon uskotaan kuitenkin helpottavan tilannetta.

Ilmaantuvuus kipusi Kainuussa jälleen yli 2000:n. THL:n tilastoissa se on Manner-Suomessa neljänneksi suurin. Piikkipaikalla on Etelä-Savo 3224. Kainuussa se on 2031.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL kertoo, että Suomessa on perjatnaina raportoitu 7 185 uutta koronavirustartuntaa

Kainuun sote pyytää sekä kainuulaisia, että myös alueen matkailijoita huomioimaan kasvavat tartuntamäärät ja noudattamaan suosituksia, erityisesti maskin käyttöä ja turvavälejä. Koronatilanne Kainuussa ei ole ohi.

Sote suosittelee hakeutumaan koronatestiin, mikäli henkilö epäilee altistuneensa koronavirukselle tai hänelle tulee koronavirusinfektioon sopivia oireita. Myös kotitestien käyttöä suositellaan. Mikäli testi on positiivinen, tulos tulee mahdollisuuksien mukaan varmistaa virallisella terveydenhuollon testillä, mikäli henkilö tarvitsee tartuntatautipäivärahaa.

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana noin 672 000 koronatartuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korona

Suositukset Kainuussa

Suositukset ovat voimassa 20.3. asti

Yleinen maskisuositus yli 7 vuotiaille kaikissa julkisissa tiloissa, liikennevälineissä ja oppilaitoksissa ti-lanteissa, joissa ei voida välttää lähikontakteja.

Kouluissa maskisuositus oppilailla 1. luokalta alkaen.

Hoito- ja hoivatyössä sekä sosiaalihuollossa maskin käyttövelvoite sekä asiakaskontakteissa että hen-kilöstön välisissä kontakteissa.

Suositellaan etätyötä mahdollisuuksien mukaan. Työpaikoilla suositellaan kiinnittämään huomiota ter-veysturvallisuudesta huolehtimiseen.

Suositus riskiryhmiin kuuluvien suojaamisesta vähentämällä vierailuja hoito- ja hoivayksiköihin

Suositellaan huomioimaan ja noudattamaan terveysturvallisuusohjeita yksityistilaisuuksia järjestet-täessä.

Suositellaan matkustaessa noudattamaan varovaisuutta ja terveysturvallisuusohjeita

Suositellaan huomioimaan terveysturvallisuusohjeet lähikontakteja sisältävän aikuisten ryhmäharras-tustoiminnan järjestämisessä ja siihen osallistumisessa.

Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja vältetään koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa.

Koronatestin voi ottaa Kajaanissa drive in -testipaikassa uuden keskussairaalan takana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä