Koti-Kajaani

Kuva: Antti Kärkkäinen

Valtuustosta viisaita: Polkupyöräilyn suosio kasvaa Kajaanissa

Alkaneen kevään aikana olen havainnut kaupunkikuvassa liikkuvia pyöräilijöitä entistä enemmän. Jututtaessani moni kertoo syyksi pyörällä liikkumisen helppouden sekä polttoaineen hintojen nousun vuoksi, auto on jäänyt kotiin, näin voi liikkua päästöttömästi ja samalla kunto nousee kohisten.

Ruuhkassa pääsee autojonojen ohi vaivattomasti ja pysäköintipaikka löytyy helpommin. Varjopuolena on pyörävarkaat, jotka tilaisuuden tullen vievät lukitunkin pyörän.

Kaupunki voisi perustaa vartioituja pysäköintialueita keskustaan, tallentavilla kameroilla varustettu alue, jossa kunnon telineet, joihin pyörän saa lukittua. Eikä olisi pahitteeksi vartijan läsnäolo aika ajoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanissa on kiitettävästi turvallisia pyöräteitä ja keskustassakin on helppo liikkua pyöräillen. Pyöräily on oivallinen koko perheen harrastusmuoto. Pikku pyöräilijöiden on hyvä opetella turvallisen pyöräilyn alkeita, perustietoja ja taitoja Kajaanin liikennepuistossa.

Kajaani on myös rakentanut retkeilyreittejä, joissa on hyvä ajaa maastopyörällä. Reittien varrelta löytyy laavuja sekä nuotiopaikkoja. Pyöräillessä saa erilaisen perspektiivin tarkkailla Kainuun kauniita maisemia metsineen, vaaroineen - järvineen.

Pyöräily on tehokas ja edullinen kuntoilumuoto, jonka ovat myös työantajat huomanneet. Työsuhdepyöräilyn suosio kasvaa kohisten myös Kajaanin työnantajien keskuudessa. Syntyy win win tilanne, jossa hyötyy niin työnantaja kuin työntekijä.

Pyöräillessä työntekijän kunto ja tuottavuus nousee ja työntekijä voi paremmin ja sairastaa vähemmän. Työntekijä saa alennusta pyörän hinnasta jopa 30 prosenttia työsuhde – edun tuoman veroedun vuoksi. Lopuksi on mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Itsellänikin on työsuhdepyörä, valitsin sähköavusteisen fatbiken sen monikäyttöisyyden vuoksi, sillä pystyy ajamaan ympäri vuoden ja ajan sillä myös maastopyöräreittejä ja tulevana kesänä on tarkoitus ahkerasti ”koluta”, kohteena Kainuun runsaat marja- ja sienipaikat, joita paljasjalkaisena kajjjaanilaisena on runsaasti tiedossa.

Ja mikä sen mukavampaa, kun pyöräilee torille “kahaveelle” kauniina kesäaamuna.

Toivotan kaikille hyvää pyöräilykesää!

Jouni Lämpsä (vas.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on kaupunginvaltuuston jäsen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä