Paikallisuutiset

Koronatestauksessa siirrytään pian pikatesteihin – Kainuussa 9 uutta tartuntaa

Kainuun soten mukaan rokotukset etenevät Kainuussa maan keskiarvoa nopeammin. Tavoitteena on nostaa rokotuskattavuutta kohti 80 prosenttia.

– Koronarokotukset Kajaanin kaupungin alueella ovat edenneet maan keskiarvoa nopeammin ja erityisesti 12–15-vuotiaiden yli 70 prosentin rokotekattavuus ilahduttaa, sanoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Ensimmäisen koronarokotteen saa ajanvarauksella tämän ja ensi viikon ajan. Tämän jälkeen ajanvaraus päättyy ja rokotuksiin pääsee varaamatta aikaa lähempänä ajankohtaa ilmoitettavissa rokotuspaikoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskussairaalan drive in -näyttöönotossa siirrytään huomenna, perjantaina käyttämään pääsääntöisesti pikatestejä. PCR-testejä otetaan aamuisin kello 8-10, jonka jälkeen otetaan pikatestinäytteitä. Muutos nopeuttaa tulosten saamista ja helpottaa myös laboratiorion testiruuhkaa.

Kainuun soten mukaan sekä PCR-testi että pikatesti katsotaan saman arvoisiksi - oleellista on viryuksen tyypin selvittäminen. Vain PCR-näytteestä voidaan tehdä virustyypin selvitys. Varianttien seuranta edellyttää näin ollen PCR-näytteitä, mutta arjen kannalta sillä ei juurikaan ole merkitystä.

Keskiviikkona Kainuussa todettiin kaikkiaan yhdeksän koronatartuntaa. Näistä kahdeksan oli Kajaanissa ja yksi Sotkamossa. Neljä tartunnan saaneista oli jo karanteenissa.

Ilmaantuvuus on tällä hetkellä 184,7 / 100 000 / 14 vrk.

Kainuun sote muistuttaa, että vaikka rokotukset ovat alkaneet ja osa kuntalaisista on jo saanut molemmat rokotteet, tulee muistaa, että korona ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä