Paikallisuutiset

Yhdessä: Järjestö on monipuolinen harjoittelupaikka opiskelijalle

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piirissä Kajaanissa on ollut alkutalven aikana harjoittelemassa Jasmin Määttä ja Peppi Laurikainen Kainuun ammattiopiston kasvatus- ja ohjausalalta. Harjoittelun aikana he ovat päässeet näkemään kattavan annin siitä, mitä järjestön työ pitää sisällään.

– MLL:n toiminta ei ole ollut entuudestaan tuttua ja olemmekin saaneet paljon uutta tietoa MLL:n toiminnasta. Esimerkiksi, miten MLL tukee perheitä monella tavalla, Jasmin ja Peppi kertovat

Joulun alla Perheiden Pesäkolossa Lohtajalla leivottiin pipareita. - Pipareiden leipominen yhdessä perheiden kanssa on mukavaa, tuumaavat harjoittelijat Jasmin Määttä (vasemmalla) ja Peppi Laurikainen. Kuva: Sari Liuski-Ursin

Harjoittelun tavoitteena on ollut kohtaaminen sekä erilaiset ohjaamishetket lasten ja vanhempien kanssa. Sitä Jasmin ja Peppi ovat voineet harjoitella lapsiperheiden kanssa avoimessa kohtaamispaikassa, Perheiden pesäkolossa. Pesäkolossa tytöt ovat suunnitelleet ja toteuttaneet esimerkiksi lorupussituokioita ja askarteluhetkiä. Lisäksi Lapsen oikeuksien viikolla harjoittelijat saivat mm. kokemusta konsertin ja lasten tapahtuman järjestelyistä sekä ammattilaisille suunnatusta seminaarista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen saanut harjoittelun aikana lisää rohkeutta alkaa juttelemaan perheille, Jasmin kertoo.

Parasta harjoittelussa on ollut monenlaisten ihmisten kohtaaminen, ja monipuolinen mahdollisuus tehdä erilaisia työtehtäviä.

Moniammatillinen yhteistyö eri toimijoiden välillä on ollut uutta molemmille. Harjoittelussa oleminen MLL:llä vaatii paljon oma-aloitteisuutta ja vastuu ottamista.

– Parasta harjoittelussa on ollut monenlaisten ihmisten kohtaaminen, ja monipuolinen mahdollisuus tehdä erilaisia työtehtäviä, Peppi toteaa.

Harjoittelu on ollut Jasminin ja Pepin mielestä antoisaa ja mukavaa, mutta vaativaa. Ensi viikolla onkin jo harjoittelun viimeinen viikko. Joululomalle laskeutumista ja harjoittelun päättymistä on ollut mukava tehdä piparinleivonnan merkeissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä