Ihmiset

Yhdessä: Monipuolista tekemistä muiden kanssa

4H-kerhot käynnistyvät alkusyksystä. Kainuussa on vielä tilaa uusille kerholaisille.

Iloista toimintaa, parhaita kavereita ja yhdessä viihtymistä. 4H-kerho on sinun juttusi, jos haluat tehdä ja kokeilla uusia asioita. Kerhossa ollaan kavereiden kanssa ja vaikkapa keppikrossaillaan, kokataan, pelataan ja retkeillään.

Kerhoon voit tulla turvallisin mielin, sillä ohjaajanasi toimii koulutettu vapaaehtoinen kerhonohjaaja. Hänen kanssaan te kerholaiset saatte yhdessä suunnitella kerhokauden ohjelman. Näin kaikkien ehdotukset tulevat kuulluiksi. Ovi kerhoon aukeaa, kun täytät 6 vuotta.

Tekemällä oppii parhaiten

Kerhoissa on sellainen toimintatapa, että jokainen saa tehdä itse. Monissa 4H-kerhoissa tehdään TOP-tehtäviä, joiden ideana on, että tekemällä oppii parhaiten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taasen keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan. Tehtäviä on monelta aihealueelta, ja niitä on satoja.

4H on antanut minulle tietoja ja taitoja ja eväitä tulevaisuuteen. En varmaan vieläkään osaisi tehdä pullia, ellei niitä olisi niin monesti 4H-kerhossa tehty.

4H-kerhoja on myös nuorille

Suurin osa 4H-kerhoista on suunnattu lapsille, mutta kerho sopii hyvin harrastukseksi myös nuorille. Kerhon voi perustaa yhteisen mielenkiinnon kohteen ympärille, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Miltä kuulostavat esimerkiksi Mangakerho, Moottorikerho tai Leffakerho?

Kerhomahdollisuuksien kirjo on monipuolisuudessaan upea. Ja mikäpä on sen kivempaa kuin yhdessä harrastaminen samasta asiasta kiinnostuneiden kavereiden kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4H-kerhoon pääsemiseksi tai sen perustamiseksi sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä lähimpään 4H-yhdistykseen.

Kerhonohjauksesta harrastus

Kerholaiset suunnittelevat toimintaansa aina yhdessä kerhonohjaajan kanssa. Ohjaaja on koulutuksen tehtävään saanut nuori tai aikuinen vapaaehtoinen. Voisiko kerhon ohjaaminen olla sinun juttusi, uusi harrastus?

Kerholaiset saavat ohjaajien avulla onnistumisen kokemuksia ja sinä ohjaajana ihan varmasti onnistumisen elämyksiä. Jos ei olisi ohjaajia, ei olisi kerhojakaan, eli ei olisi mitään kivaa.

4H-kerhot Kainuussa

Kainuussa 4H-kerhot ovat pyörähtäneet käyntiin viime tai tällä viikolla. 4H-kerhoja on kymmeniä erilaisia, joista on helppo valita mieleisensä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4H-kerhoihin mahtuu hyvin mukaan. Uusien kerholaisten kannattaa ottaa yhteyttä oman paikkakunnan 4H-yhdistykseen tai ilmoittautua suoraan yhdistyksen nettisivujen kautta haluamaansa kerhoon.

Kirjoittaja on 4H:n vt. järjestöpäällikkö ja Ysit töihin -valmentaja. Kirjoituksessa on myös 4h.fi-sivun tietoja.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mitä?

4H-kerhot

Erilaisia 4H-kerhoja on Suomessa noin 3 000.

Niitä järjestävät 4H-yhdistykset kautta Suomen liki 300 kunnassa.

4H-kerho on lasten ja nuorten ohjattua pienryhmätoimintaa.

Ne on suunnattu yli 6-vuotiaille.

Niihin voi osallistua, jos on 4H-yhdistyksen jäsen tai maksanut kerhomaksun.

4H-kerho kokoontuu säännöllisesti 1–2 viikon välein. Niissä on koulutetut ohjaajat.

4H-kerholaiset ovat aina vakuutettuja.

4H-kerhoista on tehty turvallisuussuunnitelma.

4H:n Metsäsalapoliisikerhlaiset tutkivat metsämaan pintakerroksen monipuolisuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä