Viihde

Äijä-koira pääsee Norjaan kalareissulle – Eränkävijöiden viidennellä kaudella ääneen pääsee myös nuori metsästysharrastaja

Eränkävijät

TV1 klo 18.15 ja Yle Areena

★★★ Enemmän metsästystä ja eräharrastusta nuorempien näkökulmasta. Suositun, Venla-palkitun Eränkävijät -luontosarjan viidennellä kaudella on paitsi uusia näkökulmia, myös uusia kasvoja.

Oleellinen osa sarjaa ovat tietysti suomenlapinkoira Äijä ja hänen isäntänsä, kilpisjärveläinen kalastaja Aki Huhtanen, jotka jatkavat seikkailujaan myös tällä kaudella.

Ensimmäisessä jaksossa Äijä pääsee Akin ja Emilia Laitisen kanssa Norjan puolelle perhokalastusreissulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Isän ja pojan yhteinen juttu

Metsälle mennään uuden parivaljakon seurassa: multialainen metsätalousinsinööri Johannes Lehtomäki ja hänen 13-vuotias poikansa Paavo ovat innokkaita eränkävijöitä. Paavolla metsästykseen yhdistyy myös luonnon tarkkailu, isä-Johannes puolestaan mieltää harrastuksensa enemmänkin urheiluksi.

Metsästysretkillä nähdään myös karjalankarhukoirat Komu ja Alli. Ensimmäisessä jaksossa seurataan isän ja pojan harjoittelua jahtikautta varten.

Lisäksi tutustutaan myös kuusamolaiseen, Metsähallituksella työskentelevään Marjo Kämäräiseen ja hänen viisivuotiaaseen Pinja -tyttäreen.

Ensimmäisessä jaksossa Marjo etsii ystävänsä kanssa harvinaista kasvilajia ja käy karhukojulla tyttärensä kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei voi muuten tietää, miten ympäristö muuttuu, jos sitä ei tosissaan seuraa, Marjo kuvaa luontoharrastustaan.

Myöhemmin kuvioihin astuu vielä rovaniemeläinen simulaattorialiupseeri Joonas Mourujärvi . Hänen kauttaan tutustutaan suurriistan metsästykseen ja lohen perhokalastukseen.

Eränkävijät on miellyttävää ja rauhallista katsottavaa. Parasta ovat luontokuvat ja päähenkilöiden intohimoinen asenne luontoon.

Äijä-koira nähdään myös Eränkävijöiden uudella kaudella. Emilia ja Aki säästävät koirakaverinsa kastumiselta kalareissulla Norjassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä