Viihde

Analise pääsee laulaessaan eroon pakkoliikkeistä ja tahattomasta ääntelystä – hyvän mielen dokumentissa mennään vauhdilla unelmia kohti vammoista huolimatta

Pysäyttämättömät

★★★★ Vaikka suu suoltaa välillä hävyttömyyksiä ja outoja äännähdyksiä vastoin kantajansa tahtoa, ja lisäksi motoriset pakkoliikkeet vaivaisivat, estäisikö se yrittämästä pop-tähdeksi?

Moni lannistuisi, mutta ei 15-vuotias, Touretten oireyhtymää sairastava Analise . Nimittäin laulaessaan hän pääsee niistä hetkellisesti eroon "ilkeästä kaksosestaan".

Uusiseelantilainen Pysäyttämättömät -dokumenttisarja pysäytti hyvällä tavalla. En muista aivan vähään aikaan katsoneeni yhtä sympaattista, hyvän mielen dokumenttia kuin tämä. Ja sen aihekin tärkeä, ennakkoluuloja karistava.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sarja esittelee Analisen lisäksi 11 erilaisista vammoista kärsivää, jotka kurkottelevat sitkeästi kohti unelmiaan, ennakkoluuloista piittaamatta. Sarjan alkupuolella seurataan aivovamman saaneen Matthew'n pyrintöjä löytää elämäänsä rakkautta, CP-vammaisen Daleyn yritystä päästä rugby-joukkueeseen ja autistisen Hunterin työnetsintää.

Esiintymisjännitys pahentaa oireita

Dokumentti pääsee lähelle kuvattaviaan: kunkin persoonallisuus tulee esiin haastattelutuokioissa. Vaikutuksen tekevät etenkin omalaatuinen ajattelija Hunter, kuten myös lahjakas Analise ja hyväntahtoinen Matthew.

Katsoja tempautuu jännityksellä mukaan Analisen ja muiden Tourette-nuorten Lunatics-bändin esiintymisiin. Esiintymisjännitys näet voi saada oireet ryöpsähtämään entistä pahempana. Lavalla oireet ovat kuitenkin poissa ja musikaaliset nuoret puhkeavat kukkaan.

Yle Areena

Yle Areenan sarjassa seurataan 12 erilaisista vammoista kärsivää ihmistä, jotka ryhtyvät sitkeästi tavoittelemaan unelmiaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä