Viihde

Epäonnistunut mies poukkoilee tiistai-illan elokuvassa – 1970-luvulle ei tule ikävä

Kriitikko Pekka Erosen antamat kolme tähteä eivät tarkoita mitään "ihan kivaa".

Karvat

Yle Teema & Fem klo 21.55

*** Kolme tähteä ei tarkoita, että luvassa olisi jotain leppoisaa ja "ihan kivaa". Seppo Huunonen ohjasi vinksahtanutta, vatsahapoilta tuoksahtavaa poukkoilua, jota katsoessa ei tule 1970-luvulle ikävä. Sen jälkeen, kun Ritva Oksanen on kajauttanut hämmentävän Karvasamban, käydään seuraamaan, kuinka epäonnistunut kirjailija ja perheenisä Pekka ( Mikko Majanlahti ) kellahtaa lastenvahti Marian ( Arja Virtanen ) kanssa sänkyyn, ja sieltä edelleen Malagaan. Auringonpistos tuntuu iskeneen koko elokuvaan, ja kulttiasema alkaa olla ansaittu. (Suomi 1974)

Bridget Jones: Elämä jatkuu

Liv klo 22.10

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Nolojen tilanteiden naisen ensimmäinen jatko-osa ei ole yhtä vapautunutta romanttista komediaa kuin edeltäjänsä. Siinä kohellus oli mauste, Beeban Kidronin ohjaamassa elokuvassa se on pääruoka. Renée Zellweger kyllä pinnistelee urhoollisesti Bridgetinä. Asiat eivät suju omalla painollaan, vaikka tämä onkin päätynyt onnellisesti yhteen Colin Firthin esittämän Darcynsa kanssa. Ainahan voi alkaa mustasukkaiseksi. Urahurmuri Danielkin ( Hugh Grant ) pyörii edelleen maisemissa. (Britannia 2004)

Iron Man 2

Hero klo 21.00

*** Tuliluontoinen Robert Downey Jr. ei ole tähdistä helpoimpia, mutta aina jotain särmää ja yllätyksen mahdollisuutta hän elokuviinsa tuo. Niinpä Jon Favreaun ohjaama toimintaseikkailu lipsahti plussan puolelle siinä vaiheessa, kun Downey Jr. rapsautti nimikirjoituksensa sopimuspapereihin. Hän palasi esittämään miljardööri Tony Starkia, joka oli talibanien vankina kehitellyt itselleen monitehoisen äly- ja taistelupuvun. Kakkososassa Starkilla on hallituksen väki kimpussaan ja myrkkyä kropassaan. Varmemmaksi vakuudeksi Mickey Rourken esittämä venäläiskelmi Ivan Vanko huitoo Monacon radalla piiskallaan kuin Indiana Jones helvetistä. (USA 2010)

Pekka Eronen

Pekka Halme (Mikko Majanlahti) on epäonnistunut sekä kirjailijana ja perheenisänä. Eräänä talvi-iltana Pekka tapaa juhlissa nuoren runoilijatytön. Aamulla Pekka herää tytön viereltä ja löytää asunnosta miehen ruumiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä