Ulkomaat

FBI varoittaa aseellisista Trump-kannattajista osavaltioiden pääkaupungeissa ja Washingtonissa vallan vaihtuessa

Liittovaltion poliisi FBI kehottaa varautumaan aseellisiin mielenosoituksiin kaikkien 50 osavaltion pääkaupungeissa ja Washingtonissa. FBI:n mukaan Trumpin kannattajat suunnittelevat uusia iskuja Bidenin virkaanastujaispäivän ympärille.

Presidentti Donald Trumpin kannattajat suunnittelevat iskuja liittovaltion rakennuksiin eri osavaltioissa, jos Trump erotetaan ennen presidenttikauden loppua.

Liittovaltion keskusrikospoliisi FBI varoittaa sisäisessä muistiossaan aseellisista mielenosoituksista kaikkien 50 osavaltion pääkaupungeissa ja Washingtonissa.

ABC:n mukaan mielenosoittajien tavoitteena on vallata oikeustaloja ja muita liittovaltion rakennuksia ympäri Yhdysvaltoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mielenosoituksiin pitää varautua lähellä tammikuun 20. päivää, jolloin Joe Biden vannoo virkavalansa ja ottaa presidentin tehtävät.

Osavaltioiden pääkaupunkien pitää varautua aseellisiin mielenosoituksiin jo useita päiviä ennen virkaanastujaisia. Lisäksi Washingtonissa uhka jatkuu Bidenin virkaanastujaisten jälkeen.

Kansalliskaarti suojaa pääkaupunkia

Kansalliskaarti on asettunut Washingtoniin aina virkaanastujaisiin ja sen jälkeisiin päiviin asti, kuukaudeksi eteenpäin.

Washingtonissa on parhaillaan yli 6 000 kaartilaista suojaamassa vallanvaihtoa, ja Bidenin virkaanastujaispäivänä määrä on nousemassa jopa 15 000:een.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin mukaan nimetty monumentti on suljettu turisteilta, eikä sen lähelle päästetä ketään. Vierailut lähes 170-metrisen kiviobeliskin luona on kielletty 24. tammikuuta saakka.

Presidentiksi valittu Joe Biden on välttänyt julkisia esiintymisiä valintansa jälkeen. FBI varoittaa vaarasta myös virkaanastujaisten yhteydessä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä