Viihde

Hannele Lauri on Seijaksi luotu

70 on vain numero

Su TV1 klo 21.00

*** Suomalainen kevyt musiikki on myllerryksessä, mutta Katri Helenan ja Paula Koivuniemen tapaiset konkarit jatkavat uraansa muotien ulkopuolella. Johanna Vuoksenmaan elokuvan Seija Kuula tuo mieleen lähinnä jälkimmäisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seija (Hannele Lauri) on ikääntyvä, yksinäinen diiva. Kuva: Johanna Vuoksenmaa. Kuva: Johanna Vuoksenmaa

Hannele Lauri on diiva, jolle areenakonsertti on selvä juttu. Omat seitsemänkymppiset sijaan järkyttävät.

Siihen käymistilaan astuu mukaan Mikko Nousiaisen puolta nuorempi muusikko-lauluntekijä Lauri, jonka kanssa Seija aloittaa ammatillisen ja muutenkin likeisen suhteen.

Narskuvaa ironiaa ja totuuden hetkiä yhdistelevä draamakomedia on kuin tehty Laurille – ja Lea Lavenille: jälkimmäisen ääni viimeistelee iskelmäuskottavuuden ja vuosikertasoundin.

70 on vain numero on ohjaajalle tyypillinen, varman päälle pelattu ihmissuhdekomedia. Mainio stailaaja (Misa Palander) ja sulhon äiti (Maija Packalén) kuuluvat asiaan. (Suomi 2021)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomisen Olli rakastuu

TV1 klo 13.00

** Suomisen perheessä on edetty 16-vuotiaan Ollin sydämentykytyksiin. Ikätoveri Ritvan (Regina Heinonen) lisäksi kiehtoo opettajakin (Ansa Ikonen). Lasse Pöysti hellyttää. (Suomi 1944)

Unelmien pelikirja

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV2 klo 21.00

**** Matthew Quickin romaani tarjosi romanttiselle komedialle tavallista kipuilevammat eväät, eikä David O. Russell ryhtynyt niitä pahemmin pehmentelemään. Ironinen huumori ja sen virittämä lämpö sentään kantavat pahimman yli.

Bradley Cooper on Pat, jota kaksisuuntainen mielialahäiriö repii voimalla. Aikamies pääsee pois pakkohoidosta, mikäli suostuu asumaan vanhempiensa (Jacki Weaver ja Robert DeNiro) luona.

Miehensä kuoleman jälkeen on herkillä puolestaan Jennifer Lawrencen esittämä Tiffany. Nälkäpelin tähti jatkaa taistelijan asenteella tässäkin.

Elämä on selviytymislaji. Siinä katsojan on helppo Patia ja Tiffanya kannattaa. (USA 2012)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä