Kotimaa

Ihmisen hurrasivat Tampereen ratikalle – Transtechin valmistaman ratikan koeajo onnistui hyvin

Kajaanin Otanmäessä Skodan Transtechin tehtaalla valmistettujen Tampereen ratikan kahden vaunun koeajo alkuviikosta Tampereella onnistui odotusten mukaan.

Kaikki vaunun, radan ja eri teknisten järjestelmien testit sujuivat suunnitellusti. Koeajot jatkuvat keskusta-alueelle loppusyksyllä, jolloin vuorossa ovat Tampereen pääkatu Hämeenkatu ja Pirkankatu.

– Koeajojen tärkeimmät tarkkailukohteet ovat raiteiden ajettavuus ja vaunun asemoituminen kiskoille sekä sähköradan ajojohtimien toiminta eri kohdissa, erityisesti ajojohtimien asema vaunun virroittimeen nähden, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri ja koeajokoordinaattori Niina Uolamo kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Saimme kaikki osa-alueet käytyä läpi onnistuneesti. Koko koeajoalueen liikennevalo-ohjaukset otetaan vielä tarkasteluun ja niihin tehdään hienosäätöä niin, että liikkuminen on kaikille mahdollisimman sujuvaa.

Koeajojen ulottuminen kaupungin keskustaan toi paikalle paljon Ratikasta kiinnostunutta yleisöä.

– Täytyy sanoa, että tunnelma oli upea ja ympärillä näkyi paljon hymyileviä kasvoja. Aplodejakin kuultiin, ja tapahtumaa on kuulemma juhlistettu eri tavoilla alueen kodeissa, Uolamo kiittää.

Viime viikonloppuna saapuneen kakkosvaunun lisäksi tamperelaiset saavat syksyn aikana lisää uusia raitiovaunuja. Myöhemmin vaunuja on myös koeajoliikenteessä useampia. Seuraavat koeajot on suunniteltu marraskuulle, jolloin koeajoalue ulottuu Hämeenkadulle ja Pirkankadulle.

Ihmiset hurrasivat Transtechin valmistamalle Tampereen ratikalle Sammonaukiolla Tampereella.
Tampereen ratikka tehdään Otanmäessä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä