Paikallisuutiset

Kainuussa pikakoronatestit valmiina – uusia tartuntoja ei ole

Pitkään odotettu pikakoronatesti on tulossa myös Kainuuseen lähipäivinä. Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että testit ovat jo valmiina, mutta sotelta vielä puuttuu Pohjois-Suomen aluehallintoviranomaisen lupa aloittaa testaaminen.

Kainuussa ei ole ilmennyt uusia koronatautitapauksia sunnuntain jälkeen.

Sen sijaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu tiistaina 98 uutta koronavirustapausta. Tautitapaukset jakaantuvat 10 päivän ajalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapauksista 41 liittyy jo tiedossa olleeseen tartuntaketjuun, joka on saanut alkunsa lahtelaisesta ravintolasta. Näistä tartunnoista 18 on Lahdessa ja 23 muualla Päijät-Hämeessä.

Keski-Suomessa on todettu kaikkiaan 26 uutta tartuntaa, joista 14 Äänekoskella, 5 Jyväskylässä ja 3 Saarijärvellä. Lähes kaikki Äänekosken ja Saarijärven tartuntatapaukset liittyvät syyskuun alussa järjestettyyn yksityistilaisuuteen.

Pirkanmaalla uusia tapauksia on 17, joista 6 Tampereella.

Lisäksi Mänttä-Vilppulassa on todettu 11 koronavirustartuntaa iäkkäiden palvelukeskuksessa Punatulkun palvelukeskuksen Harjupeipon kuntoutusosastolla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kanta-Hämeessä tapauksia on 3.

Viikkojen nollatulokset ja perjantaina paljastunut rypäs kertoo, että kaikki hengitystieoireiset eivät ole mahdollisesti tulkinneet oireitaan koronaksi ja hakeutuneet testiin, arvioi Kainuun sote tiedotteessaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä