Paikallisuutiset

Kainuun Voiman lämpövoimalaitos kuvattuna sunnuntaiaamuna. Kuva: Päivi Bisi

Kainuun Voiman toimitusjohtaja vakuuttaa, ettei lämpövoimalan tulipalo vaikuta energian saantiin – syttymissyyksi epäillään hakekuljettimen toimintahäiriötä

Pelastuslaitos sai pelastustyöt valmiiksi sunnuntai-iltana klo 20. Sen jälkeen palopaikan jälkivartiointi siirtyi tehtaan vastuulle.

Kajaanissa Kainuun Voiman lämpövoimalaitoksen kattilasiilossa syttyi tulipalo sunnuntaina aamuyöstä. Pelastuslaitoksesta kerrottiin yhden aikaan sunnuntaina, että palo on saatu rajattua. Palon syttymissyyksi epäillään hakekuljettimen toimintahäiriötä.

Kainuun Voiman toimitusjohtaja Kimmo Keinänen kommentoi voimalan paloa maanantaina iltapäivällä. Hänen mukaansa tilanne on hallinnassa eikä uutta tulipalon vaaraa ole:

– Tässä kohtaa emme lähde vielä arvioimaan tilannetta tai kertomaan mitään ulospäin. Turvataan vain energian saanti ja mennään kohti normaaleja vuosihuoltoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keinänen vakuuttaa, että tulipalo ei vaikuta energian tuotantoon tai saantiin. Työskentely voimalassa jatkuu normaalisti.

– Hyvin pienillä järjestelyillä ollaan asiat saatu vietyä eteenpäin. Meillä on aina 24/7 henkilökunta paikalla eli voimala ei ole ikinä miehittämätön, Keinänen sanoo.

Tulipalon kohde oli pelastuslaitoksen näkökulmasta rakenteellisesti haastava. Kohde sijaitsee kuudennesta kerroksesta ylöspäin ja on sokkeloinen. Lisäksi siilo sijaitsee osin muiden tuotantotilojen sisällä.

Kohteessa oli iltapäivällä yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastustoimet jatkuivat pitkälle sunnuntai-iltaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sunnuntai-iltana kello 20 pelastustoimet olivat valmiit, ja alueen jälkivartiointi siirtyi tehtaan edustajalle.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan aamuyöllä syttyneessä siilossa on kattilaan menevää polttoainetta kymmeniä tai satoja kuutioita, ja siiloa kuvaillaan kohtuullisen isokokoiseksi.

Palo ei ole aiheuttanut vaaraa tai savunmuodostusta tehdasalueen ulkopuolelle.

Rakennuspalosta tuli alkujaan ilmoitus keskisuurena rakennuspalona, mutta se päivittyi sittemmin suureksi rakennuspaloksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilannekeskuksen mukaan vastetta nostettiin, jotta sammutustöihin saataisiin lisää väkeä ja yksiköitä. Jatkotiedotteen mukaan hälytysvasteen nostamisella pyrittiin turvaamaan pelastustoimen jatkuvuus ja toimintakyky pitkittyneessä tehtävässä.

Aamuyöstä ennen kello viittä palopaikalle oli tilannekeskuksen mukaan hälytettynä 13 pelastusyksikköä.

Uutista päivitetty:

Lisätty 2.7. klo 9.19: Tieto tulipalon onnistuneesta rajaamisesta siiloon, jossa säilytetään voimalaitoksen polttoaineena käytettävää puuainesta.

Lisätty 2.7. klo 13.14: Epäily tulipalon syttymissyystä. Lisäksi lisätty siilon sijainti sekä tieto pelastustoimen yksiköiden tämänhetkisestä määrästä ja pelastustoimien jatkumisesta pitkälle sunnuntai-iltaan.

Lisätty 2.7. klo 20 tieto pelastustöiden valmistumisesta ja jälkivartioinnista.

Lisätty 3.7. klo 14.38: Kainuun Voiman toimitusjohtaja Kimmo Keinäsen kommentit.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä