Koti-Kajaani

Katso video muhkean kekripukin saapumisesta Kajaaniin!

Jättimörökölli matkasi Sotkamosta Kajaaniin tänään perjantaina. Sääolosuhteet pukin matkalle olivat hyvät.

Kekripukki matkaan jo käy, voisi sanoa. Kekripukki matkasi tänään Sotkamosta Sormulan tilalta Kajaaniin. Kekrijuhlan järjestäjä Emilia Hyvönen kertoo, että matka sujui kaikin puolin mukavasti.

"Pukki pääsi ehjänä perille ja etuajassakin", Hyvönen kertoo.

Pukin matkassa on ollut jo vuosien ajan apuna samat yhteistyökumppanit. Kuljetusliike Tema Trans Ky vastaa pukin kuljetuksesta ja Nostopalvelu Jokelainen nostaa pukin lavetille kuljetusta varten ja sieltä pois.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Kysyin nostajalta, monesko vuosi jo menossa ja hän vastasi, ettei pysy enää edes laskuissa", Hyvönen naurahtaa.

Kekripukki viettää halloween-viikonlopun Rantapuistossa ja maanantaina se pääsee Kajaaninjokeen kellumaan omaan rauhaansa. Kuva: Jimi Heikkinen

Hyvönen kertoo kuskin todenneen, että kekripukki on päässyt useampaan somekuvaan matkan varrella.

"Kyllä siinä ihmiset kameran kanssa aina ovat."

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kekripukki on tänä vuonna poikkeuksellisen suuri ja aika lailla maksimikorkeuteen rakennettu. Korkeutta pukilta löytyy 4,2 metriä, sen korkeammaksi ei olisi voinutkaan rakentaa, jotta pukki mahtuu kulkemaan lavetilla tieopasteiden ali.

"Eipä kuski ainakaan maininnut, että matkalla olisi mitään kommervenkkejä ollut."

Rantapuistoon tuli heti pukin saapuessa ihmisiä seuraamaan pukin nostoa. Kun pukki saatiin paikoilleen, ottivat ihmiset jo innoissaan sen kanssa yhteiskuvia.

"Pukille laitettiin hieman olkia nenän eteen ruoaksi, että se viikonlopun yli siinä pärjää. Halloween-viikonlopun pukki viettää Rantapuistossa ja maanantaina se pääsee omaan rauhaansa Kajaaninjokeen."

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harmaa ja hiukan sateinen sää oli optimaalinen pukin matkanteossa. Aiempina vuosina on Rantapuistoa jouduttu mahdollisesti hiekoittamaan, että pukki pysyy paikoillaan ennen jokeen laskua.

"Tämä kuun taitehan on aina semmoinen aika, ettei koskaan voi tietää, millainen sää on. Nythän tämä meni hyvin senkin puolesta. Sattui tuommoinen hyvä sää tälle päivälle", Hyvönen iloitsee.

Tuoreimmat

Kaupallinen yhteistyö