Viihde

Keskiviikkoillan elokuvassa rodeoareenalla vammautunut ratsastaja joutuu jättämään rakastamansa lajin

Ratsastaja

Yle Teema & Fem klo 21.45

***** Laukkaavan hevosen, avaran taivaan ja aavan preerian yhdistelmä on luonteva ja suosittu, jos elokuvantekijä haluaa kertoa vapaudesta. Sekään yhdistelmä ei välttämättä riitä, jos kohtalo päättää toisin.

Chloé Zhaon esikoiselokuvassa rodeoratsastaja nimeltä Brady joutui jättämään rakastamansa lajin, kun sai areenalla kohtalokkaan kallovamman. Nuoren miehen olisi kerättävä elämänsä rakennusaineet uudelleen. Tai vaarannettava elämänsä. Zhaon elokuvasta tulee rosoinen balladi Etelä-Dakotan ja lakota-reservaatin köyhtyville, mutta karun puhutteleville seuduille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjaaja Zhao löytää naisena joitain tuoreen tuntuisia sävyjä paikallisesta miehisestä elämänpiiristä ja miehen malleista. Keskittyneen pääroolin tekevä Brady Jandreau on aito, paikallinen tapaus – niin kuin hänen siskonsa Lily ja isä Tim Landreau . (USA 2017)

M1 – studiossa Pekko Käppi

TV1 klo 23.45

**** Jouhikkovirtuoosi, laulaja Pekko Käppi on tuonut perinnesoittimen 2000-luvulle. Ehkä rankasti rokkaavassa tulkinnassa nykykuulija saa paremmin aavistuksen siitä, miltä jouhikon rohina tuntui silloin joskus. (Suomi 2015)

Trial by Fire

TV5 klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Nuori perheenisä Cameron Todd Willingham heräsi huutoihin ja tulipaloon. Hän ei enää päässyt pelastamaan tyttäriään, mutta viranomaiset päättelivät, ettei hän yrittänytkään. Siitä tuli kuolemantuomio – Amerikan sydänmailla kun oltiin.

Willingham saattoi olla renttu, mutta ei hän myöskään saanut ansaitsemaansa puolustusta. Kokenut Edward Zwick ohjasi tapauksesta vähän vaatimattoman ja vanhanaikaisen näköisen elokuvan, josta epäoikeudenmukaisuuden tunne kyllä välittyy.

Varsinkin sen jälkeen, kun Laura Dernin esittämä kirjailija Elizabeth Gilbert ottaa oikeusmurhan sydämelleen. Willinghamia esittää Jack O’Connell . Ensiesitys. (USA 2018)

Pekka Eronen

Nuori rodeoratsastaja Brady asuu isänsä ja siskonsa kanssa Amerikan sydänmailla Etelä-Dakotassa. Rodeomaailma on hänelle kaikki kaikessa, kunnes vakava onnettomuus muuttaa kaiken.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä