Ksylitolipurkan jauhajilla vähemmän reikiä hampaissa – Maailman ensimmäinen ksylitolipurukumi valmistettiin Suomessa 47 vuotta sitten
Julkaistu: 9.5.2022 klo 6:30Pari purkkapalaa ruokailun päätteeksi oli tuttu hammaslääkärin suositus jo 1970-luvulla. Tuolloin Turun yliopistossa oli löydetty ksylitolipurukumin hammasystävälliset ominaisuudet. Ksylitolin käyttöä suositellaan edelleen hammashoidon tukena.
Suussa on satoja miljoonia bakteereita, jotka käyttävät ravinnokseen ihmisen suuhunsa laittamia hiilihydraatteja, erityisesti sokeria. Makeisten ja leivonnaisten lisäksi runsaasti hiilihydraattia sisältävät esimerkiksi sokeroidut juomat ja murot, jopa kuivatut hedelmät.
Bakteerien…
Tämä sisältö on vain tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tutustumistilaus päättyy automaattisesti. Tilaus sisältää verkon maksulliset sisällöt ja digitaalisen näköislehden.