Viihde

Kun kemiat kohtasivat – maanantai-illan tuhkimotarina on muunnelma My Fair Ladyn teemoista

Pretty Woman

Liv klo 22.00

*** Ajat ovat muuttuneet. Vaikeaa on kuvitella, että tänään kukaan tekisi prostituoidun ja hänet vuokraavan bisnesmiehen suhteesta yhtä söpöä ja siistiä elokuvaa kuin Pretty Woman . Alkujaan siitä ei pitänyt aivan sellaista tullakaan, mutta kun mukaan tuotantoon lähti Disney, vaihtui katuoja prinssin ja kerjäläistytön tuhkimotarinaan. Kuinkas muuten. Niin tehokkaasti Garry Marhsallin romanttinen komedia sitten juppikauden unelmia paketoi, että siitä tuli julkaisuvuotensa tuottoisin. Osansa siinä oli onnistuneilla roolivalinnoilla. Richard Gere on Edward, joka poimii Hollywood Boulevardilta matkaansa korkosaappaissa harppovan Vivianin, eli Julia Robertsin . Kemiat kohtaavat, ja muunnelma Pygmalion -näytelmän ja My Fair Lady -musikaalin teemoista voi alkaa. Timantit ja oopperat odottavat. (USA 1990)

Ystävänpäivä

Sub klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Pretty Womanin Julia Roberts ja ohjaaja Garry Marshall kohtasivat Rakkautta vain -jäljitelmässä, jossa ystävänpäivä yhdistää liudan losangelesilaisia ihmiskohtaloita. Myös Jamie Foxx ja Anne Hathaway osallistuvat pintaliitoon. (USA 2010)

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Nelonen klo 22.00

**** Scifi-elokuvan hellyttävimpiin hahmoihin kautta aikojen kuuluu puuolio Baby Groot, joka vipeltää eteenpäin kaarnajaloillaan ja jonka sanavarasto rajoittuu lauseeseen "I am Groot". Aika mainiosti se silläkin aatoksensa välittää, kuten James Gunnin ohjaamasta avaruusseikkailusta ilmenee. Hilpeitä ja muuten vain mukavasti vinksahtaneita vastaantulijoita riittää Marvelin mitalla muutenkin. Chris Pratt on edelleenkin kuupanlyömä Tähtilordi, joka vie retkueensa uusiin seikkailuihin. Juontakin tapahtuu, siellä täällä. Tärkeintä on kuitenkin letkeä asenne, jollaista tässä lajissa kohtaa turhan harvoin. Elämä on kivaa, avaruudessakin. (USA 2017)

Pekka Eronen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kriitikko

Pretty Woman on kaikkien aikojen menestyneimpien romanttisten komedioiden joukkoon kohonnut kertomus kovapintaisesta bisnesmiehestä ja hyväsydämisestä ilotytöstä. Pääosissa ovat Richard Gere ja Julia Roberts.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä