Kotimaa

Kuolemaan johtaneiden veneilyonnettomuuksien määrä oli viime vuonna pienin 2000-luvulla

Kianta-laivan pelastusrenkaita. Kuva: Juhani Eskola

Kaksi kolmasosaa huviveneilyonnettomuuksissa kuolleista oli yli 65-vuotiaita miehiä.

Suomessa kuoli viime vuoden aikana huviveneilyonnettomuuksissa 27 ihmistä. Määrä on 2000-luvun pienin, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Vuonna 2021 huviveneilyonnettomuuksissa kuoli 37 ihmistä, eli määrä laski kymmenellä ihmisellä.

Suurin osa vuoden 2022 kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sattui sisävesillä, eniten Vuoksen vesistössä. Kuolleista 25 oli miehiä ja kaksi naisia. Lähes kaksi kolmasosaa huviveneilyonnettomuuksissa kuolleista oli yli 65-vuotiaita miehiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

“Veneily ja alkoholi eivät sovi yhteen.“

Alkoholi oli onnettomuuden syynä yli puolessa tapauksista, mikä on Traficomin johtavan asiantuntijan Kimmo Patrakan mukaan huolestuttavaa.

– Veneily ja alkoholi eivät sovi yhteen – pienikin määrä alkoholia voi vaikuttaa toimintakykyymme, Patrakka muistuttaa tiedotteessa.

Ennakkotietojen mukaan tämän vuoden tammi-huhtikuussa on huviveneilyonnettomuuksissa kuollut neljä ihmistä. Vuosina 2018–2020 huviveneilyonnettomuuksissa kuoli keskimäärin 42 ihmistä. Tyypillinen onnettomuus on moottori- tai soutuveneen kaatuminen tai kallistuminen.

Traficom muistuttaa, että veneelle tulee nimetä tarpeeksi taitava päällikkö, joka vastaa kaikkien veneessä olevien turvallisuudesta ja veneen kulusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä