Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kansanedustajat vastaavat Paltamon eläkeläiselle

Liikkumisen tuen tulorajat ovat varmasti suhteellisen matalat, jos verrataan nykyhetken kulukehitykseen ja siihen ostovoimaan, mitä eläkeläinen eläkkeellään saa.

Ensisijaisesti liikkumisen tuen palvelut on toki lainsäädännöllisestikin ohjattu henkilöille, joilla on olemassa jonkinasteinen vamma tai terveydentila arvioidaan laajemmin sellaiseksi, että oikeus kuljetuspalveluihin täyttyy.

Kainuun kunnissa on järjestetty liikkumisen palvelua myös heille, jotka eivät täytä vammaispalvelulain tai sosiaalipalveluiden kriteerejä kuljetuspalvelua saadakseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällaista palvelua on kutsukyytinä saatavissa myös Paltamossa.

Paltamon kunnan järjestämä asiointiliikennepalvelu on järjestetty niin, että reitit ajetaan kutsutaksimenetelmällä maanantaina, torstaina ja perjantaina.

Kuljetusta tarvitsevia pyydetään ottamaan yhteyttä ma–pe klo 9:00–15:00 viimeistään kuljetusta edeltävänä päivänä asiointiliikennepalvelun vastuuhenkilöön. Asiointiliikenteen vastuuhenkilönä toimii Asko Karppinen (p. 041 311 6711).

Veteraanikortilla matkustaminen on ilmaista ja Shl-kortilla (sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelukortti) matkustavat maksavat matkastaan lastenlipun hinnan. Muut matkustajat matkustavat matkastaan joukkoliikennemaksun mukaisen maksun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähkön siirtohintojen osalta on tänä vuonna otettu käyttöön uusi Energiaviraston valvontamenettely, joka koskee muun muassa sähköverkkoyhtiöitä.

Valvontamenettelyllä suitsitaan jatkossa myös sähkön siirtomaksujen nousua.

Merja Kyllönen (vas.), Mikko Polvinen (ps.) ja Tuomas Kettunen (kesk.) ovat kainuulaisia kansanedustajia.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä