Mielipiteet

Lukijan mielipide: Median muisti voi olla valikoiva – Suomessakin

TV 4:ssa näytettiin 11.6. ohjelma: Suomi ja sodan uhka?

Ohjelmassa kuullut asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että Suomeen ei kohdistu lähiaikoina mitään ulkoista uhkaa.

Ohjelmassa esitettiin lyhyt versio Suomen historiasta. Yleinen toteamus oli, että uhka on aina tullut idästä. Puhuttiin karhun kainalossa asumisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jotain unohtui mainita historiakatsauksessa, kuten Vienan retket! Sanottiin myös Suomen aina taistelleen ilman ulkoista apua. Taidettiin unohtaa von der Goltzin joukkojen apu valkoisille joukoille ja Jatkosodan saksalaisjoukot pohjoisessa ja etelässäkin.

Tunnetuinta on varmaankin osasto Kuhlmeyn antama ratkaiseva apu Neuvostoliiton suurhyökkäyksen torjunnassa.

Arvostelemme kovin sanoin – aiheellisesti kylläkin – naapurimaamme tiedonvälitystä, mutta ei omakaan media ole aivan pulmunen. Muisti on joskus valikoivaa.

Eräs asiantuntijoista nosti suuremmaksi uhkaksi Suomen sisäisen hajoamisen. Turvallisuus on muutakin kuin aseita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viikonloppu oli puoluekokousten superviikonloppu. Kukin puolue pysyi poteroissaan, eikä uusia avauksia juuri noussut esiin, jos Annika Saarikon (kesk.) erityistalousalueita koskevaa heittoa oteta huomioon.

Monet puheet olivat populistisella tasolla. Kokoomuksen esitys verojen laskemisesta oli tällainen. Kukapa ei moittisi verojen suuruutta.

Esityksen sisältö oli kuitenkin sellainen, että se lisäisi toteutuessaan polarisaatiota. Vain hyvätuloiset hyötyisivät. Tämä ei edistä kansan yhtenäisyyttä. Jos henkilö kokee saavansa reilun osuuden yhteiskunnalta, on hän myös valmis puolustamaan sitä.

Pertti Tervonen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä