Mielipiteet

Lukijan mielipide: Miksi hallitusnelikko näpertelee edelleen?

Aikoinaan kuuntelimme Ylen välittämiä hottentottilauluja ja söimme lakupekkaa sekä pelasimme mustapekka-korteilla ilman, että millään sektorilla kukaan olisi mieltään pahoittanut.

Nykyhallitus näpertelee kymmenien vuosien takaisten tekstareiden ja kissantappojen kimpussa unohtaen tuonaikaiset kontekstit. Käsittämätöntä puuhaa!

Petteri Orpon (kok.) pitää viimein ottaa "rinki" komentoonsa ja määrittää ne kohteet, joihin valtion talousarviossa nelivuotiskaudelle kaavaillut 40 miljardin lisävelat kohdennetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niitä ei pidä laittaa isotuloisten verokevennysten täytteiksi, vaan soten toimivuuden varmistamiseksi maakuntia myöten sekä pienituloisten tukeen.

Joku raja pitää määrittää myös Nato-menojen suhteen, koska maamme turvallisuus varmistui sotilasliiton myötä.

Suomi täytti jo liittyessään vaaditun BKT:n 2,5 % rajan, jolloin sen ylittävä panos kohdentuu pääasiassa Skandinavian ja Baltian puolustuksen vahvistamiseen.

Puolustusvoimien johdon mielestä Suomella ei ole erityistä vaaraa idän suunnalta huolimatta siitä, että raja-aitoja rakennellaan ja valvontaa tehostetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niiden merkitys lienee mahdollisten pakolaisaaltojen pysäyttämisessä, jos Kremlin vallassa oleva johto tällaisiin toimiin päätyy.

Aikoinaan Neuvostoliiton hajotessa suurin pelko oli mahdollinen ihmisvyöry Neuvosto-Viron suunnalta maahamme.

Tuolloin ulkoministeriön korkeimpana virkamiehenä toiminut Martti Ahtisaari City-lehdelle antamassaan haastattelussa hyväksyi jopa aseiden käytön mahdollisen pakolaisvyöryn estämiseksi.

Vaikka yhteistyö idän suuntaan on rajavalvonta poislukien sammunut, niin toivottavasti rauhanomaisuus maidemme välillä jatkuu!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aulis Korhonen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä