Mielipiteet

Lukijan mielipide: Nato-Suomen ylipäälliköksi jo tungosta

Vielä alkukesästä presidenttikisaan halukkuus oli vähäistä.

Kisa käynnistyi Pekka Haaviston (vihr.) ilmoittaessa halukkuutensa ensi tammikuussa järjestettävään presidentin vaaliin. Olli Rehn (kesk.) loikkasi kisaan mukaan, ja nyt "pressaksi" halukkaiden määrä lähentelee jo tusinaa.

Nato-Suomen presidentti on myös maamme puolustusvoimien ylipäällikkö, jonka tehtäviin sisältyy Naton operatiivisten toimintojen soveltaminen Skandinavian ja Baltian alueilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Täten ulkopolitiikan hallinnan lisäksi sotilaallisen puolen tuntemus ja hallinta presidentin tehtävien hoidossa on hyvään tulokseen pääsyn edellytys.

Presidenttikisaan ilmoittautuneiden joukossa on monia duracell-pupumaisia henkilöitä, joiden puheista kuultaa toteuttamiskelpoisten tavoitteiden olevan hakusessa.

Nyt tulevaa presidentin vakanssia havittelevien joukossa on monia sotilaskoulutuksesta ulos jääneitä "sivarisuorittajia", tai muista syistä estyneitä henkilöitä. Tehtäväänsä päättelevä Sauli Niinistö reservin kapteenina hoiti jämäkästi ulkopolitiikan lisäksi myös Nato-jäsenyyteen johtavan polun, vaikka neuvottelut Kremlin suuntaan johtivatkin umpikujaan.

Niinistön seuraajaksi presidentin tehtäviin valittavalta henkilöltä toivoisi löytyvän jämäköitä ominaisuuksia harkitsevien päätösten tekoon.

Nyt presidenttikisaan ilmoittautuneiden joukossa on monia duracell-pupumaisia henkilöitä, joiden puheista kuultaa toteuttamiskelpoisten tavoitteiden olevan hakusessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Presidentin vaalien lähestyessä Ylen Taloustutkimuksella teettämien sekä Kantar Publicin Hesarille toteuttamien kannatusmittausten tuloksilla kyselyjen rahoittajat ohjaavat "vaalikarjaa" haluamiinsa suuntiin.

Ohjaukset kohdistuvat pääkaupunkiseudun ja eteläisten suurempien kaupunkien keskittymisten vahvistamiseen maakuntien kustannuksella.

Vaaliuurnalla kannattaa asia olla muistissa!

Aulis Korhonen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä