Viihde

Mads Mikkelsen on arktinen yksinäinen sunnuntai-illan eloonjäämiskamppailussa

Arctic

TV2 klo 21.00

*** Yksinäinen astronautti sinnitteli kaukana kotoa tyylikkäässä realistisen linjan tieteisseikkailussa Yksin Marsissa (2015). Se oli kiperää seurattavaa, mutta onnistuvat kosminen yksinäisyys ja ankara eloonjäämiskamppailu ihan täällä kotiplaneetallakin. Mads Mikkelsen on lento-onnettomuudesta hengissä selvinnyt mies nimeltä Overgård, jonka henkeä seuraavaksi uhkaavat nälkä, kylmyys ja jääkarhu hyisillä arktisilla lakeuksilla.

Lähimpiin ihmisasumuksiin on epätoivon verran matkaa, mutta Overgård virittelee omaa tukikohtaa ja yrittää sopeutua olosuhteisiin. Brasilialaisohjaaja Joe Penna ei onnistunut tekemään esikoiselokuvastaan yhtä kiinnostavaa, mutta onneksi päärooli tuli valittua nappiin. Tanskalaistähden kärsivät kasvot ovat tehokäytössä, taas kerran. Ensiesitys. (Islanti 2018)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Trespass Against Us

Kutonen klo 21.00

*** Michael Fassbender on Chad, joka pyristelee eroon kiertolaissuvun rikollisista perinteistä. Helppoa se ei ole, sillä isäukko ( Brendan Gleeson ) on raskaan sarjan jäärä. Kliseinen rikollisdraama kulkee kahden voimanäyttelijän varassa. (Britannia 2017)

Pertsa ja Kilu

Nelonen klo 19.00

*** Taavi Vartian ohjaama seikkailu on vähän kuin Aki Kaurismäkeä lastenelokuvan muodossa. Iso pala menneitten vuosikymmenten Suomea siirretään tuosta vain tähän päivään, isommin kakistelematta. Väinö Rikkilän 1950-luvun nuortenkirjoista tutut kotkalaiset pikku insinöörit jallittavat yhä pankkiryöstäjiä, puuhaavat polttomoottoreiden parissa ja ovat viestivinään kännyköiden sijasta peltipurkit & naru -yhdistelmällä. Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi ovat rooleissa asianmukaisen reippaita, mutta myönnytyksenä muuttuneille ajoille mukaan kelpuutetaan lopulta likkakin, Sara Vänskän esittämä nuorisoreportteri Pirkko. Ensiesitys. (Suomi 2021)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

kriitikko

Mies yrittää lento-onnettomuuden jälkeen pysytellä hengissä jäisillä arktisilla lakeuksilla kylmyyden ja jääkarhun uhkaamana. Pääosassa on tanskalainen Mads Mikkelsen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä