Koti-Kajaani

Mielipide: Rehjansaaren käyttöehto ei ole kaupunkilegenda

Jokin aika sitten tämän lehden Rehjansaaren ostamista käsittelevässä kirjoituksessa kerrottiin ympäristöteknisen lautakunnan pitäneen kannanotossaan vuonna 2010 Rehjansaaren hankkimista ja varaamista kaupunkilaisten virkistyskäyttöön kaupunkilegendana.

Olin kuullut jo 1970-luvulla, että Rehjansaaren kaupan yhteydessä olisi sovittu sen ostamisesta kaupunkilaisten virkistyskäyttöön. Kerroin jossain vaiheessa tuon kuulemani silloin teknisenä toimialajohtajana olleelle Timo Soiniselle. Hän tutki asiaa ja kertoi, ettei kauppakirjassa ole sovittu tai asetettu ehtoja saaren tulevasta käytöstä. Tuo em. lautakunnan käsittelykin lienee liittynyt tuohon meidän keskusteluumme.

Luin tästä lehdestä ympäristöteknisen lautakunnan pitäneen tuota ehtoa pelkkänä kaupunkilegendana. Olin siitä näkemyksestä eri mieltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perustin näkemykseni siihen, että jo nuoruudessani kuullut tästä "ehdosta" sellaisilta henkilöiltä, jotka itse olivat olleet saaren kaupungille ostamisen aikaan kaupunginhallituksen ja -lautakuntien jäseninä päättämässä ja ottamassa kantaa ostamiseen.

Saaren ostamisen aikaan Kajaanin kaupungin metsä- ja virkistysalueita hallinnoi metsälautakunta. Olen tämän lehden avustuksella saanut luettavakseni Rehjansaaren kauppakirjan ja ostamiseen liittyvän kaupunginhallituksen käsittelyn pöytäkirjaotteen vuodelta 1966, kiitos siitä Koti-Kajaanille.

Silloisessa lausunnossaan kaupunginhallitukselle metsälautakunta on esittänyt saaren ostamista perustellen sitä mm. seuraavasti: "Lautakunta pitää saaren ostamista kaupungille erittäin tarpeellisena ja samalla kiireellisenä. Kaupunkilaisten vapaa-ajanviettomahdollisuudet lähivuosien aikana lisääntyvät, joten nämä näkökohdat tulee riittävän ajoissa kaupungin järjestää ja turvata asukkailleen".

Viimeistään nyt voidaan lopettaa puheet siitä, ettei Rehjansaarta ole aikanaan ostettu kajaanilaisten vapaa-ajanvietto- ja virkistyspaikaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sellaisena se tulee säilyttää jatkossakin.

Hannu Kemppainen (sd.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä