Ruoka

Säilö kasvikset aina puhtaisiin lasipurkkeihin, jotka on desinfioitu ennen käyttöä 120-asteisessa uunissa. Säilytä purkit valolta suojattuna viileässä. Näin sisältö säilyy hyvänä kuukausien päähän. Kuva: Harri Kuittinen

Näillä nikseillä säilöt kesän maut parhaiten talteen – Kuivaus, suolaus, pikkelöinti, fermentointi vai kenties hillous?

Kokosimme yhteen tärkeimmät säilöntävinkit, joiden avulla nautit kesän sadosta pitkälle talveen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotimaisten kasvisten, hedelmien ja marjojen paras sato on käsillä. Nyt on aika säilöä kesän maut talteen.

Kokosimme vinkit parhaisiin säilöntätekniikoihin eri kasviksille.

Kuivattaessa raaka-aineen sisältämä vesi haihtuu pois, mikä pysäyttää mikrobitoiminnan. Samalla maku tiivistyy.

Maku ja rakenne sä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä