Talous

Öljynjalostuskonserni Neste maksoi yhteisöveroa noin 227 miljoonaa euroa – Katso suurimmat yhteisöverojen maksajat

Metsäyhtiö UPM:n vuonna 2019 Suomessa maksama yhteisövero oli yhteensä 134 miljoonaa euroa. Finanssialan yhteenlaskettu yhteisöveron määrä nousi hieman ja oli 654 miljoonaa euroa.

Öljynjalostuskonserni Neste maksoi yhteisöveroa viime vuonna noin 227,7 miljoonaa euroa. Neste on kertonut kaavailevansa Naantalissa sijaitsevan öljyjalostamon lakkautusta. Verohallinto julkaisi tänään vuoden 2019 yhteisöverotiedot.

Yhteisöverolistan kärkipäässä on myös lääkejätti Bayer Nordic. Yhtiön maksama summa oli 131,3 miljoonaa euroa. Turun tuotantolaitos on yksi maailmanlaajuisesti toimivan Bayerin suurimmista lääketehtaista, jonka tuotteita viedään yli 130 eri maahan.

Yhteensä Bayer maksoi 141 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Summa koostuu Espoossa sijaitsevan Bayer Nordic SE:n ja turkulaisen Bayer Oy:n yhteenlasketusta veropotista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pankkikonserni OP-ryhmä maksoi yhteisöveroja 140 miljoonaa euroa. OP Ryhmän tulos ennen veroja oli viime vuonna 838 miljoonaa euroa. Viime vuoden lopussa OP Ryhmään kuului 147 jäsenosuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö tytär- ja lähiyhteisöineen.

Metsäyhtiö UPM:n vuonna 2019 Suomessa maksama yhteisövero oli yhteensä 134 miljoonaa euroa. Summa muodostuu UPM-Kymmene Oyj:n ja sen Suomeen rekisteröityjen 18 tytäryhtiön maksamista yhteisöveroista. Yhtiö on kertonut sulkevansa Jämsän paperitehtaan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Peliyhtiö Supercell maksoi yhteisöveroja viime vuonna vajaat 94 miljoonaa euroa.

Kärkipään veronmaksajia olivat myös teleoperaattori Elisa 67,9 miljoonan euron veropotilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastaavasti automaatio- ja sähkövoimatekniikkaan keskittyvä ABB maksoi noin 66, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö 58, Pohjola Vakuutus Oy 52, Finda Telecoms Oy 49 ja Orion Oyj noin 48 miljoonaa euroa yhteisöveroja.

Verottajan julkasemalla listalla kärjessä on Bayer. Verottajan tiedoissa ei ole kuitenkaan laskettu yhteen konsernien kaikkien yhtiöiden maksamia yhteisöveroja, vaan yhtiöt ovat erillisinä yrityksinä. Konsernitasolla laadittuna yhteisöverojen listan kärkipää on siksi erilainen.

Koko finanssialan yhteenlaskettu yhteisöveron määrä nousi hieman ja on 654 miljoonaa euroa. Nordean maksamisen verojen määrä oli 117,5, Sampo Groupin 95,2, Lähi-Tapiolan 44,2 miljoonaa euroa. Sampo-konserni maksoi veroja 95,2 miljoonaa euroa. Danske Bank maksoi yhteisöveroja 24,9 miljoonaa euroa.

Neste maksoi yhteisöveroja yhteensä 226 miljoonaa euroa viime vuonna. Arkistokuva Nesteen Naantalin jalostamolta.
Pelialan yritys Supercell maksoi yhteisöveroja viime vuonna noin 94 miljoonaa euroa. Kuvassa yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä