Kotimaa

Orpo: Hallitusneuvotteluissa nelikko löysi ratkaisun maahanmuutosta lauantaina nousseeseen riitaan

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi olevansa äärettömän tyytyväinen ratkaisun löytymiseen. Kuva: Heikki Saukkomaa

Kokoomuksen puheenjohtaja, hallitusneuvottelujen vetäjä Petteri Orpo on kertonut hallitusneuvottelijoiden päässeen yhteisymmärrykseen siitä, että hallitusneuvotteluja jatketaan kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien kesken.

– Pitää vain löytää ratkaisut, se on meidän velvollisuutemme. Se on edellytys sille, että pystymme jatkossakin ratkaisemaan yhdessä Suomen ongelmia, Orpo totesi Säätytalolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Orpo kertoi myös, että hallitusneuvottelut jatkuvat maanantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Maahanmuuttolinjauksesta on löytynyt puoluejohtajien kesken sopu ja hallitusneuvotteluja voidaan jatkaa maanantaina kaikissa työryhmissä. Hallitusneuvotteluissa mukana olevien neljän puolueen puheenjohtajat löysivät sovun RKP:n esittämistä muutosehdotuksista, Orpo kertoi.

Orpon mukaan RKP:n esitykset olivat sen kaltaisia, että muut pystyivät ne hyväksymään. Hän oli tyytyväinen, että vaikeat asiat on saatu ratkaistua.

PS:n Purra: Osa RKP:n muutosesityksistä oli helppo hyväksyä, mutta kaikki esitykset eivät menneet läpi

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hallitusneuvotteluissa on saatu sopu ainakin tällä hetkellä. Hän kuitenkin kuvasi, että tilanne on edelleen aika hauras.

Purra kertoi, että osa RKP:n muutosesityksistä maahanmuuttolinjaukseen oli helppo hyväksyä. Osaa muutosesityksistä ei Purran mukaan hyväksytty, sillä ne eivät muuta lainsäädäntömuutoksia tai toimenpiteitä, joita pohjassa oli jo eilen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Purra sanoi, että kaikki hallitusneuvotteluissa olevat puolueet selvästi haluavat, että hallitus saadaan aikaiseksi. Tämän vuoksi perussuomalaiset halusi kuulla, mitä sanottavaa RKP:lla oli.

Uutista päivitetty 27.5. klo 18.15.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä