Viihde

Päivän leffapoiminnat: Surmatyö sysää nuoret naiset kaltevalle pinnalle

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Vaaralliset vampit

★★★ Nimi johtaa ajatukset harhaan: Dorothy ja Petula eivät ole mitään vamppeja ja miestennielijöitä, vaan nuoria naisia, jotka hätäratkaisuna tehty surmatyö tökkää kaltevalle pinnalle ja kidnappausta lavastamaan. Hyvällä vaihteella Rachel Weisz ja Susan Lynch näitä joka tapauksessa tulkitsevat. Se on hyvä sikälikin, että ohjaaja Bill Eagles ei saanut kunnolla toimivaan tasapainoon jännitystä ja mustanjulmaa huumoria. (Britannia 2001)

TV5 klo 22.00

The Amazing Spider-Man

★★★ Uuden polven Spider-Man -elokuvissa ovat tähdet vaihtuneet turhan taajaan, mutta roolitus on joka kerralla osunut nappiin. Inhimillisen Tobey Maguiren ja poikamaisen Tom Hollandin välissä kävi seittejä sinkoamassa ketteräliikkeinen Andrew Garfield , jolla riitti mukavasti virtaa myös toisella kerralla. Nuori Peter Parker murehtii sydämenasioitaan samaan aikaan, kun sähköinen superkonna Electro ( Jamie Foxx ) uhkaa New Yorkia. (USA 2014)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nelonen klo 21.35

Marja pieni!

★★★ Jörn Donner tuotti Eija-Elina Bergholmin esikoiselokuvan, jossa vanhan Suomi-leffan melodraama törmäsi uuden polven realismiin. Onneksi nimirooliin löytyi Liisamaija Laaksonen , joka kävelee kolarin läpi kunnialla. Pankin kolmekymppinen konttoristi on jättänyt taakseen saviset juurensa ja yrittää tempautua ajan sykkeeseen menevän miehen ( Hannu Lauri ) kyydissä. "Tiedostava" selostusääni paasaa tahattoman huumorin rajoilla. (Suomi 1972)

Yle Teema & Fem klo 22.35

Rachel Weisz ja Susan Lynch esittävät naisia, jotka alkavat lavastaa kidnappausta peittääkseen surmatyönsä jäljet.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä