Viihde

Päivän leffapoiminnat: Ukkomiehet surevat ja rilluttelevat kriisiään

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Aviomiehet

★★★★ Silloin, kun John Cassavetes teki elokuvansa, eivät miehen kriisi ja toksinen maskuliinisuus olleet vastaavia hokemia kuin nykyisin. Aika syvälle ja hapokkaasti hän kuitenkin aiheeseen uppoutui. Columbona tuttu Peter Falk , Ben Gazzarra ja Cassavetes esittävät ystävyksiä, jotka kaverin kuoleman jälkeen säntäävät niin kutsutusti viihteelle. Trion sympatiapisteet jäävät vähiin, mutta improvisoiden tavoitetaan totuuden hetkiä. (USA 1970)

Yle Teema & Fem klo 20.53

Justice League

★★ Spider-Man ja muut Marvelin supersankarit ovat vähän kuin vanhoja koulukavereita, Batman ja DC Comicsin kollegat puolestaan tyyppejä, jotka tulevat pimeällä kujalla vastaan. Tässä vastaan tullaankin sitten ihan porukalla. Batman (Ben Affleck ), Wonder Woman ( Gal Gadot ) ja muut kokoavat rivinsä, kun paha uhkaa maailmaa. Zack Snyder hoiti pääasiallisen ohjaajanvastuun. Korskeaa ja tutun totista meno enimmäkseen on. Ensiesitys. (USA 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sub klo 21.00

Kuninkaan mies: Maailman laidalla

 Peter Weirin meriseikkailussa eletään aikaa, jolloin miehen kriisi tarkoitti sitä, kun tykinkuula osuu mahaan. Laivat ovat puuta ja miehet jotain muuta, kun brittikapteeni Russell Crowe valmistautuu vuoden 1805 Atlantilla pysäyttämään Napoleonin laivaston aluksen. Purjeet ovat pullollaan, mutta kannella eletään henkilökohtaista tasoa. Jos kippari on ammattisotilas, kantaa Paul Bettany laivalääkärinä humanismin lippua. (USA 2003)

Ava klo 21.00

John Cassavetesin esittämä Gus kavereineen pakenee arjen kahleita Aviomiehet-elokuvassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä