Paikallisuutiset

Pelastuslaitos muistuttaa, että tulenteon kanssa pitää nyt olla erityisen huolellinen maastossa – Nuotiossa oli Puolangalla poltettu tervaskanto, mutta sitä ei ollut sammutettu huolellisesti

Kainuun pelastuslaitos muistuttaa, että tulenteon kanssa pitää nyt vilkkaan metsästyskauden aikana olla maastossa erityisen huolellinen. Kannattaa varmistaa, että nuotio ei jää palamaan.

Sivullinen ohikulkija soitti pelastuslaitokselle sunnuntaina iltapäivällä kahden maissa, kun huomasi runsaasti savua Puolangalla Konkaantien ja Sipinniementien risteyksen läheisyydessä. Savua näkyi metsästä tielle asti.

Kainuun pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli selkeästi luonnossa liikkujien jättämä nuotio, koska makkaratikutkin löytyivät vielä nuotiopohjan ympäriltä. Paikka sijaitsee Puolangan ja Paltamon puolivälissä Iso-Laamasen ja Kiiskisjärven seutuvilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuotiossa oli poltettu tervaskanto, mutta sitä ei oltu sammutettu huolellisesti, vaan jätetty käryämään. Suurta leviämisriskiä ei kuitenkaan ollut, koska maasto on tällä hetkellä märkää. Kuiva keli tai tuuli lisäisivät kuitenkin riskiä, että palo voi levitä.

Puolangalta säiliöyksikkö kävi paikalla laskemassa vettä.

edit 2.10. klo 17.46: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe "ei oltu sammutettu" muotoon "ei ollut sammutettu".

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä