Viihde

Saippuatehdas sijoittuu koville seuduille keskiviikon komediallisessa draamassa

Tel Aviv liekeissä

Yle Teema & Fem klo 21.45

*** Israelilaisten ja palestiinalaisten välillä on – lievästi sanoen – jännitteitä. Zameh Soabin komediallinen draama muistuttaa kuitenkin, ettei se ole koko totuus. Molemmin puolin henkisiä ja fyysisiä muureja saatetaan esimerkiksi pitää samoista saippuasarjoista.

Yksi semmoinen sijoittaa romanttiset kuvionsa vuoteen 1967, jolloin Israelin ja arabimaiden välillä käytiin niin kutsuttu kuuden päivän sota. Heppu nimeltä Salam (Kais Nashif ) korjaa näyttelijöiden heprean kielen lausumista avustajana, mutta hän lipsahtaa käsikirjoittajaksi. Siihen hommaan tarjoaa puolestaan tarkka rajavartija Assi ( Yaniv Biton ) turhankin päättäväistä apuaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Zameh Soabin ohjaama elokuva pelailee kevyesti sodan ja viihteen, todellisuuden ja kuvitelman vastakohdilla. Aina välillä osutaan johonkin paikalliseen kipupisteeseen. Ensiesitys. (Israel/Ranska 2018)

Pilvikartasto

Hero klo 21.00

***Wachowskin sisarusten ja Tom Tykwerin fantasiaseikkailu kuljettaa ja kuutta tarinalinjaa menneessä ja tulevassa. Komeissa kuvissa kohdataan Tom Hanks , Halle Berry ja moni muu. (Saksa/USA 2012)

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset

Sub klo 23.05

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Tutumman näköistä fantasiakuvastoa levittelee David Yatesin ohjaama ja J.K. Rowlingin käsikirjoittama elokuva. Harry Potter tulee väistämättä mieleen, kun tarina on velhopojan seikkailujen eräänlaista esiosaa.

Rowling innostui jo toista kertaa kertomaan, millainen velho oli Potterin suosikkikirjan sankari, taikaeläintutkija Lisko Scamander. Eddie Redmayne esittää tätä katse nurkkiin pälyillen, ja samoin koko elokuvakin eksyy usein pääasiasta. Pimeyden velho Grindelwald ( Johnny Depp ) suunnittelee häijyjä, mutta juonen parista lipsahdellaan sekalaisiin kirmailuihin, sivuhahmoihin ja sekalaisiin outoihin otuksiin. (Britannia/USA 2018)

Pekka Eronen

Salam (Kais Nashif) työskentelee harjoittelijana palestiinalaisen saippuasarjan tuotannossa. Studio sijaitsee rajanylityspaikan takana. Eräänä päivänä rajamies Assi (Yaniv Biton), jonka vaimo on sarjan suuri fani, ehdottaa, että ylitys helpottuu, jos hän saisi osallistua sarjan juonen kehitykseen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä