Paikallisuutiset

STM ja THL: Tehohoidon kuormitus on kaksinkertaistunut lokakuusta – työelämän koronapassi valmisteilla

Tehohoidon kuormitus on kaksinkertaistunut lokakuun loppuun verrattuna, kerrottiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa torstaina.

Viime viikolla tehohoitoon tuli 39 uutta koronaviruspotilasta. Tätä edeltävien viikkojen aikana uusien tehohoitopotilaiden viikoittainen määrä on vaihdellut 20 ja 35 potilaan välillä.

Tehohoidon painopiste on siirtynyt Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen ulkopuolelle. STM:n johtavan asiantuntijan Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan noin kaksi kolmasosaa tehohoitopotilaista on nyt muualla Suomessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa koronaviruksen tapausmäärät ovat olleet nousussa useita viikkoja, kertoo johtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Viikoittainen raportoitu tapausmäärä on kaksinkertaistunut loka-marraskuun vaihteesta.

STM:n Taneli Puumalaisen mukaan valmisteilla on hallituksen esitys työelämän koronapassista. Asiasta keskustellaan työnantaja- ja työntekijäosapuolten yhteisneuvotteluissa.

Koronarokote suojelee taudin vaarallisemmalta muodolta.