Viihde

Sunnuntain jujutsu-elokuvan ote on löysä, vaikka mainio brittinäyttelijä tekee parhaansa

Punainen vyö

TV2 klo 21.30

** Kultaisina vuosinaan David Mamet kuvasi miehistä kilvoittelua sukkelan dialogin ja näppärien pikku juonenkäänteiden kera. Ohjaajan, käsikirjoittajan ja näytelmäkirjailijan ote on sittemmin löystynyt, ja jäljellä ovat enää ne kilvoittelevat miehet. Mike Terry on yksi semmoinen lisää.

12 Years a Slave -elokuvan mainio brittinäyttelijä Chiwetel Eijofor esittää Los Angelesissa asuvaa jujutsu-opettajaa ja pitää elokuvaa pystyssä parhaansa mukaan. Mike on kieltäytynyt rahakkaista otteluista, kunnes väkinäisten käänteiden myötä päätyy sekä filmibisneksen että rahakehien tuntumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siinä sivussa yritetään kertoa jotakin tärkeää jostakin. Miehisestä kunniasta nyt ainakin. Tim Allen tekee paperinohuen roolin filmitähtenä, eivätkä Alice Braga ja Emily Mortimer ahneen vaimon ja juristin rooleihinsa juuri tukevampia eväitä saa. (USA 2008)

Star Wars: The Last Jedi

Nelonen klo 21.00

*** Tuoreet ja vanhat hahmot kerättiin toiseen uuden polven Star Wars -seikkailuun, jossa toistuvat jo siitä ihan ensimmäisestä osasta tutut kuviot. Voimia keräillään trilogian loppuosaa varten. (USA 2017)

Widows

Sub klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

**** Aika monta jännäriä on tehty rikollisporukasta, joka kerää jäljelle jääneet rivinsä pieleen menneen keikan jälkeen. Steve McQueenin elokuvassa ei rivejä ole enää kerättäväksi, mutta jäljellä ovat lesket, kuten nimikin vihjaa. Koska miehet olivat ryöstäneet ahneelta, rahojaan peräävältä rötösherralta, on ukkovainaan suunnitelmat kaivettava esiin.

Naiset ovat tämän lajin kuvioissa vähintäänkin marginaalissa – saati sitten kulttuuritaustaltaan kirjavat naiset.

Viola Davis , Michelle Rodriguez ja Elizabeth Debricki tekevät roolinsa ylpeästi, katsojaa kosiskelematta. Samaa voi sanoa ohjaaja McQueenista. Voimassa löytyy. (Britannia/USA 2018)

Pekka Eronen

Los Angelesissa asuva jujutsu-opettaja Mike kieltäytyy rahakkaista turnauksista mutta onkin aina rahapulassa ja kahnauksissa brasilialaisen vaimonsa kanssa. Pääosissa ovat Chiwetel Eijofor ja Alice Braga.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä