Paikallisuutiset

Tartuntaryppäät ovat nostaneet ilmaantuvuutta Kainuussa – Koronakoordinaatioryhmä käsittelee tilannetta tiistaina

Kainuu on ollut pitkään koronaepidemian perustasolla. Ilmaantuvuus on kuitenkin noussut viimeisten tartuntojen myötä, ja on tällä hetkellä 27,8 (100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa), tiedottaa Kainuun sote.

Kaikki alueen tartunnat ovat jäljitettävissä ja positiivisten testien osuus on 0,7 prosenttia.

– Huomenna alueen koronakoordinaatioryhmä käsittelee kokouksessaan tilannetta ja tekee linjaukset epidemiatason mukaisesti, kertoo Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime viikolla tartuntaryppäissä on ollut kyse sekä matkaillessa saaduista tartunnoista että vapaa-ajan kokoontumisista, jotka ovat laajentuneet työ- ja perhepiiriin. Lisäksi maahantulotesteissä on todettu tartuntoja ulkomaalaisilla henkilöillä.

– Tällä hetkellä elämme hankalaa vaihetta, jossa tartuntojen yleinen väheneminen sekä nopeasti koheneva rokotuskattavuus voivat aiheuttaa varomattomuutta. Kainuun kokoisessa väestössä epidemia kääntyy lukujen valossa nopeastikin heikoksi. Tämän vuoksi edelleen on jatkettava lähikontaktien rajoittamista ja muita varotoimia, muistuttaa pandemiapäällikkö Koukkari.

Koronarokotukset laajenevat tällä viikolla

Koronarokotuksiin Kainuussa lisätään uusia ryhmiä tästä viikosta alkaen. Seuraavana vuorossa ovat 60–70 -vuotiaat sekä sairautensa vuoksi riskiryhmien 1 ja 2 kuuluvat.

Kainuun sote tiedottaa tarkemmin rokotusryhmistä, ajanvarausohjeista ja AstraZenecan valmisteisiin liittyvistä järjestelyistä tiistaina 27.4.

THL:n rokotusrekisterin mukaan koronavirusrokotteen on Suomessa saanut yli 586 000 ihmistä. Luku on noussut perjantaista yli 25 000:lla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä