Paikallisuutiset

Vauvat (vas.) Toivo Tikkanen, Eeda Kymäläinen ja Matias Malinen äitiensä kanssa. Kuva: Suvi-Maria Tolonen

Yhdessä: Ajatuksia äitiydestä

Perheiden Pesäkolossa käy kuhina. Muutama tuore äiti on kokoontunut lattialle juttelemaan. Sohvi Juntunen, Annika Laatikainen ja Katariina Leinonen viettävät ensimmäistä äitienpäivää sunnuntaina. Mitä he ajattelevat äitiydestä?

– Suurempaa rakkautta ei olekaan kuin rakkaus omaa lastaan kohtaan, kertoo Sohvi Juntunen viiden kuukauden ikäisen Eeda Kymäläisen äiti.

– En ole myöskään niin suurta huolen tunnetta kokenut ennen äidiksi tuloa, hän jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eedan vierellä makoilee vajaan kuuden kuukauden ikäinen Toivo Tikkanen, joka on tullut äitinsä Annika Laatikaisen kanssa Pesäkoloon tapaamaan toisia äitejä ja lapsia.

– Nautin äitiydestä ja olemisesta Toivon kanssa, vaikka arki voi välillä olla haastavaa. Varsinkin silloin kun unet ovat jääneet vähäisiksi, Annika Laatikainen kertoo.

– Äitinä oleminen on aivan ihanaa, kertoo puolestaan viiden kuukauden ikäisen Matias Malisen äiti Katariina Leinonen hymyilevänä.

– En ole vielä hirveästi ollut Matiaksesta erossa, ehkä muutamia tunteja, hän lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki äidit ihmettelevät yhdessä, että miten sitä kuitenkin vain jaksaa, vaikka uniaikaa olisi tullut kuinka vähän tahansa ja on haasteellisia hetkiä lapsen kanssa.

– Se on varmaan vuosituhansien myötä jalostunut äitien geeni, tuumaa Sohvi ja hellittelee lattialla makoilevaa Eedaa.

Arvostus omaa äitiä kohtaa on myös lisääntynyt. Kaikki äidit kertovatkin yhteydenpidon olevat omiin äiteihinsä olevan päivittäistä. Katariina kertoo laittavansa Matiaksesta päivittäin kuvan omalle äidilleen.

Sohvi ja Annika kertovat heillä olevan käytössä WhatsApp-ryhmän läheisten ihmisten kanssa, jonne laittavat kuvia ja tietoja esimerkiksi neuvolakäynneistä ja ruokailuista. Nykyaika mahdollistaa äitiyden ja vanhemmuuden jakamisen helposti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajatuksia äideille

Rakenna itse omat äitiyden raamit, juuri sinulle sopivat, aidot ja tukevat.

Pingota raameihin sopiva kangas ja maalaa sille kuvasi äitiydestä.

Muokkaile kuvaa oppimasi mukaan! Anna anteeksi virheet.

Ne tekevät sinusta ainutlaatuisen.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä