Ihmiset

Yhdessä: EYOF–jääkiekko käynnistää kisahuuman Kainuussa

Kainuu toimii tapahtuma-areenana, kun maanosamme parhaat nuoret urheilijat kokoontuvat Vuokattiin Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaaleille (EYOF) 12.-17.12 2021 ja 20.-25.3.2022.

Tämä olympialipun alla kulkeva tapahtuma on jaettu kahteen osaan: poikien jääkiekkoturnaus pelataan vajaan kuukauden kuluttua Kajaanissa, ja itse päätapahtuma käydään Vuokatissa ensi maaliskuussa.

Jo toista kertaa Vuokatissa järjestettävä EYOF-tapahtuma on ainoa merkittävä multisport-tapahtuma, joka on luotu suoraan Euroopan parhaille nuorille urheilijoille. Osallistujat, lajista riippuen, ovat vuosina 2003-2006 syntyneitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Urheilijoita saapuu Kainuuseen 46 eri Euroopan maasta. Vuokatin Talviolympiafestivaali on koko 25-vuotisen tapahtumahistoriansa suurin tuoden kisapaikoille noin 2.000 jäsentä eri joukkueista.

Moni menestynyt huippu-urheilija on aloittanut arvokisataipaleensa nimenomaan EYOF-tapahtumasta. Se on usealle nuorelle urheilijalle ensimmäinen suurempi kansainvälinen arvokilpailu sekä mahdollisuus aistia olympiakisaperheen tapahtumaa.

Kainuun kisahuuman aloittaa poikien jääkiekkoturnaus joulukuussa. Kajaanissa pelattavassa kuuden maan turnauksessa ovat mukana Suomi, Sveitsi, Venäjä, Tsekki, Valko-Venäjä ja Latvia. Osallistujamaiden U18-maajoukkueiden ottelut käynnistyvät maanantaina 13.12., ja 17.12. iltafinaalissa ratkeaa Euroopan poikien kiekkoherruus. Tapahtuman avajaisia vietetään sunnuntaina 12.12. Vuokatissa.

Koronapandemian vuoksi kahteen otteeseen siirretyt kisat hoituvat pääosin kainuulaisvoimin. Tapahtuman järjestämiseksi vapaaehtoisia tarvitaan kaiken kaikkiaan noin 800. Poikien jääkiekkoturnauksessa talkoolaisista neljäsosa pääsee aloittamaan oman kisaurakkansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

EYOF-pelit ovat voimanponnistus meidän pienelle erotuomarikerhollemme, mutta kertoo vahvuudestamme, eli hyvästä yhdessä tekemisen meiningistä

Kainuulaiselta seurataholta EYOF-jääkiekon järjestelyissä ovat mukana Hokki, Junnuhokki ja Kainuun Erotuomarikerho. Otteluiden toimitsijat tulevat Kainuun Erotuomarikerhosta. Hokki vastaa olosuhteisiin liittyvistä yleisjärjestelyistä, ja Junnuhokki puolestaan hoitaa tapahtuman kioskipalvelut. Yhteensä kaksisataa vapaaehtoista urakoi turnausviikon aikana eri tehtävissä.

Kainuulaisten seuratoimijoiden yhteistyö on avainasemassa koko Talviolympiafestivaalin onnistumisen kannalta, sillä tapahtuman mittaluokka vaatii venymistä kaikilta tahoilta.

– EYOF-pelit ovat voimanponnistus meidän pienelle erotuomarikerhollemme, mutta kertoo vahvuudestamme, eli hyvästä yhdessä tekemisen meiningistä, sanoo puheenjohtaja Aleksi Seppänen Kainuun Erotuomarikerhosta.

– Toimitsijat saavat kansainvälisistä peleistä arvokasta kokemusta, jota toivottavasti voidaan hyödyntää lisää myös tulevaisuudessa, Seppänen jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisojen järjestelytoimikunnan jäsen ja Kajaanin Hokin edustusjoukkueen pitkäaikainen joukkueenjohtaja Eino Kiiveri toivoo kainuulaisten löytävän kiekkokatsomoon yli lajirajojen.

– Kovin usein ei Kainuuseen saada näin korkean tason otteluita. Olemme ylpeitä, kun saamme tarjota puitteet huippujääkiekolle.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Fakta

Kierrätä

Kierrätä luistimiset ja liikuta lahjoittamalla

Kainuun Liikunta yhdessä Kainuun Osuuspankkien kanssa kerää käytettyjä luistimia, kypäriä, jääkiekkovarusteita ja mailoja vähävaraisille perheille. Luistelu- ja jääkiekkovarusteita voi lahjoittaa ja tuoda Kajaanin jäähallille (os. Kuntokatu 13, Kajaani) Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien poikien jääkiekkoturnauksen aikaan 13.-17.12.2021 joka päivä klo 15.00-21.00. Luistimet lahjoitetaan Kajaanin Hope ry:n kautta niitä tarvitseville.

Lahjoitukseen tulevat varusteet voivat olla käytettyjä, mutta kuitenkin ehjiä ja hyväkuntoisia. Luistimet voi tuoda teroittamattomina, sillä Kajaanin jäähallilla toimiva Luistintalli teroittaa kaikki luistimet keräyksen päätyttyä.

Kaikkien luistimia lahjoittaneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi pääsylippua Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien poikien jääkiekon finaaliin, joka pelataan Kajaanin jäähallissa perjantaina 17.12.2021 klo 18.00 alkaen.

Lisätietoa EYOF-kisoista osoitteessa www.eyof2022.fi.

Quukkeli-maskotti odottaa olympiafestariavieraita.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä