Ihmiset

Yhdessä: Holarin perhekahvilassa otetaan kaikki lämpimästi vastaan

Päivi Halosen mielestä omaan kotiarkeen saa vaihtelua, kun perhekahvilassa pääsee keskustelemaan toisten aikuisten kanssa arkisista asioista. Lapsetkin ovat saaneet uusia kavereita perhekahvilasta, joiden näkemistä odotetaan kovasti.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Holarin perhekahvila toimii Kajaanin Lehtikankaalla. Perhekahvilan toiminnasta vastaa MLL:n Lehtikankaan paikallisyhdistys.

Perhekahvilan ohjaajana toimii neljän lapsen äiti Päivi Halonen . Hän kertoo päätyneensä perhekahvilaohjaajaksi hieman vahingossa, kun eräs äitikaveri oli ottanut häneen yhteyttä vuonna 2017.

– Meidän alueellamme ei ollut toiminnassa olevaa perhekahvilaa ja kaveri kysyi, olisinko innokas hänen kaverikseen ohjaajaksi, Halonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

MLL:n Lehtikankaan yhdistyksen Holarin perhekahvila avasi ovensa loppuvuodesta 2017.

– Ihan kohta vietämme 4-vuotissynttäreitä perhekahvilassamme. Saman ajan minäkin olen ollut mukana, Halonen kertoo.

– Roolini perhekahvilassa on toimia vapaaehtoisena ohjaajana ja avata ovet, ideoida tekemistä ja kutsua vierailijoita sekä keittää kahvit kävijöille, Halonen kertoo vapaaehtoistehtävistään.

– Meidän perhekahvilassamme käy hyvin aktiivisia perheitä, jotka myös itse ideoivat ja toivovat tekemistä sekä ehdottavat vierailijoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä Halonen on ainut ohjaaja Holarin perhekahvilassa, mutta hän ottaisi mielellään toisen vapaaehtoisen avuksi ideoimaan ja toteuttamaan perhekahvilatoimintaa.

– Olemme kuulleet perheiltä positiivista palautetta, että kaikki otetaan lämpimästi vastaan perhekahvilassa, kertoo Halonen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi perhekahvilaan.

– Kahvilassa tarjotaan joka kerta pientä purtavaa ja kahvit. Kahvimaksu on vapaaehtoinen, joten vaikka kolikoita ei olisi mukana, saa tarjottavia vapaasti ottaa.

Halosen mukaan perhekahvilaohjaajana toimimisessa parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen ja uudet ystävät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Omaan kotiarkeen saa vaihtelua, kun perhekahvilassa pääsee keskustelemaan toisten aikuisten kanssa arkisista asioista. Lapsetkin ovat saaneet uusia kavereita perhekahvilasta, joiden näkemistä odotetaan kovasti.

Halosen mielestä perhekahvilan loppuvuosi näyttää valoisalle.

– Mitään kovin suuria suunnitelmia en ole uskaltanut vielä tehdä, mutta jotain vaatekutsuja ja askartelupäiviä tulee olemaan. Joku makkaranpaistoretki olisi myös kiva toteuttaa loppusyksystä tai alkutalvesta, Halonen kertoo syksyn suunnitelmista.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

MLL:n perhekahvilat

Perhekahvilat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) paikallisyhdistysten näkyvin ja suosituin toimintamuoto. Perhekahvilat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joissa aikuisten ja lasten on mukavaa viettää yhteistä aikaa. Vanhemmilla on mahdollisuus tavata toisiaan, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea arjen asioissa. Samalla lapsille löytyy leikkiseuraa ja mukavaa tekemistä.

Vapaan keskustelun ja leikin lisäksi perhekahviloissa järjestetään myös ohjattua toimintaa, esimerkiksi askartelua, laulu- ja leikkihetkiä sekä keskustelua lapsiperheitä koskettavista teemoista. Perhekahvilassa voi myös vierailla eri alojen asiantuntijoita. Perhekahvilat ovat kävijöidensä näköisiä, jolloin kävijät saavat vaikuttaa siihen, millaista ohjelmaa perhekahvilassa on.

Perhekahvilat Kainuussa

Holarin perhekahvila torstaisin klo 9.00–12.00 Holarin nuorisotilassa, os. Rinnekatu 2 a, Kajaani

Kuhmon perhekahvila 20.10. alkaen keskiviikkoisin klo 9.30–11.30 Hyvinvointi Sammon Sampo-salissa, os. Väinämöinen 2, Kuhmo.

Sotkamon perhekahvila 12.11. alkaen perjantaisin klo 9.30–11.00 Asema 13:ssa, os. Keskuskatu 13, Sotkamo

Lisätietoja

kainuunpiiri.mll.fi

Päivi Halonen on toiminut MLL:n vapaaehtoisena perhekahvilaohjaajana lähes 4 vuotta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä