Ihmiset

Yhdessä: Lapset eivät voi äänestää, sinä voit!

Eduskuntavaalit ovat ovella. Lasten ja nuorten kannalta on tärkeää, että valtakunnan tasolla tehdään päätöksiä, joilla on positiivisia vaikutuksia kaikkien lasten ja nuorten elämään asuinpaikasta riippumatta.

Lasten ja nuorten elämässä viimeiset vuodet ovat olleet poikkeuksellisen haastavia. Ilmastonmuutos, luontokato, koronapandemia ja sota Ukrainassa ovat kaikki vaikuttaneet lasten ja nuorten tulevaisuudenuskoon.

Koronan jälkeinen palveluvaje on puolestaan karsinut lasten ja nuorten palveluja aikana, jolloin niille olisi erityistä tarvetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivoisin, että nämä vaalit olisivat lasten ja nuorten vaalit. Lapsuuden merkitys koko ihmisen elämälle on keskeinen. Lapsiin ja nuoriin panostamalla turvataan yhteiskuntamme hyvinvointia pitkälle tulevaan, sanoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piirin toiminnanjohtaja Seija Karjalainen .

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia rakennetaan erityisesti vanhempia tukemalla ja siinä vaiheessa, kun perheellä ei ole vielä suurempaa hätää. Ennaltaehkäisevään ja varhaiseen tukeen erityisesti kolmannella sektorilla ja järjestöillä on annettavaa. Järjestöillä on paitsi paljon osaamista ja asiantuntemusta myös lähituntuma perheiden arkeen ja elämään.

– Esimerkiksi meillä MLL:n Kainuun piirillä on useita valmiita ja hyväksi todettuja toimintoja, jotka tukevat perheitä ja vanhempia. Toimintamme ovat helposti perheiden saatavilla ja vastaa joustavasti perheiden tarpeisiin, Karjalainen kertoo.

– Nyt olisi erityisen tärkeää saada kaikki toimijat tasavertaisina mukaan kehittämään lasten, nuorten ja perheiden palveluja ja tukea. Kaipaan aitoa yhdessä tekemistä ja kumppanuutta julkisen ja kolmannen sektorin välille, toteaa Karjalainen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pian valittavat kansanedustajat ovat keskeisessä asemassa siinä, miten hyvinvointialueiden rahoitus tulee järjestymään ja miten rahoituksessa huomioidaan myös lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi.

– Nyt olisi tärkeää antaa oma ääni lasten ja nuorten puolesta, Karjalainen kannustaa.

MLL:n vaaliohjelma

Anna ääni lapselle

MLL:n Kainuun piirin toiminnanjohtaja Seija Karjalainen toivoo, että tulevat eduskuntavaalit olisivat lasten ja nuorten vaalit, koska lapsuuden merkitys koko ihmisen elämälle on niin keskeinen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä