Paikallisuutiset

Yhdessä: Paltamossa 4H:n bändikerho rokkaa, kuuntele videolta soittonäyte

Paltamossa kokoontuu joka toinen torstai 4H:n bändikerho. Bändikerholla on kaksi eri ryhmää nuorempien sekä vanhempien ryhmä.

Nuorempien ryhmässä on jäseniä kuudesluokkalaisista yhdeksäsluokkalaisiin ja vanhempien ryhmässä on jäseniä yhdeksäsluokkalaisista lukion toisen vuoden opiskelijoihin. Kummankin ryhmän vetäjänä toimii Arto Koivukangas. Hän on myös kummankin ryhmän rumpali.

Nuorempien ryhmä koostuu neljästä jäsenestä: kitaristi sekä laulaja Helmi Romppainen, basisti Sanni Lappeteläinen, kitaristi Riku Korhonen sekä laulaja Tinja Jokelainen. He soittavat pääosin rock/pop-tyylistä musiikkia niin suomeksi kuin englanniksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuorempien bändikerhon ryhmä.Vasemmalta: Sanni Lappeteläinen, Helmi Romppainen, Tinja Jokelainen ja Riku Korhonen. Kuva: Arto Koivukangas

Katso video bändikerhosta:

Video: Arto Koivukangas

Vanhempien bändikerho ryhmä koostuu kolmesta jäsenestä: basisti Joel Arffman, kitaristi Mitja Aho ja koskettimet Oskari Sivonen. He soittavat pääasiassa eri metallityylejä laidasta laitaan niin progea, trashia, groovea sekä myöskin iskelmää jonkin verran.

Bändikerho aloitti alun perin toiminnan vuonna 2017 ja on siitä asti kokoontunut lähes joka vuosi. Yksi välivuosi oli jolloin kerhoa ei ollut. Joel on käynyt kerhossa alusta alkaen Mitja ja Oskari ovat olleet mukana nyt muutaman vuoden. Nuorempien ryhmän kaikki jäsenet Sanni, Helmi, Tinja ja Riku aloittivat yhdessä bändikerhon vuoden 2023 lokakuulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kummankin bändikerhon ryhmän viimeinen kerhokerta tällä kerhokaudella oli 4H:n kevätkarkeloilla 8.5.2024, jolloin kumpikin ryhmä esiintyi vuorollaan.

Nuorempien ryhmän kitaristi Riku Korhonen soittamassa biisiä Vuonna 85 Kuva: Sanni Lappeteläinen

Nuorempien ryhmä esitti kaikki harjoittelemassa biisit eli: Eppu Normaali: Vuonna 85, Hurriganes: Bourbon Street, PMMP: Lautturi sekä Egotrippi: Matkustaja. Vanhempien ryhmä soitti biisin Where´s my thing-Rush sekä metallipotpurin, joka sisälsi monia biisejä.

Bändikerho jää kesäksi tauolle, mutta ei ihan kokonaan, sillä bändikerholla on tiedossa esiintyminen Paltamo Rockissa heinäkuun lopulla.

Muutama hauska fakta bändi kerhosta:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Helmin ja Rikun lempiruoka on makaroonilaatikko.

– Jos nuorempien ryhmällä olisi nimi, se voisi olla´´Kene vika´´ koska monesti biisejä harjoitellessa jollakin kerholaisella tulee virhe ja biisi joudutaan aloittamaan alusta. Mutta muistetaan, että virheet ovat aina sallittuja, ja kaikki tekevät niitä.

– Nuorempien ryhmässä monesti kerhokerroilla viimeisenä tai jopa lähes myöhässä tulee basisti josta onkin syntynyt kerhon kesken vitsi ´´Basisti on aina myöhässä.´´

Soittimia odottamassa kevätkarkeloiden esityksen alkua. Kuva: Sanni Lappeteläinen

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä